Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Рівному дискусія навколо авангардних вуличних лавок

ЧаРівне

У Рівному дискусія навколо авангардних вуличних лавок

У соцмережах деяких жителів міста обурювали матеріал з якого виготовлені меблі, колір та загалом зовнішній вигляд

Встановлені лавки за проектом Громадського бюджету, авторами якого є Володимир Булка та Оксана Іванова. Кошторис проекту – 249 тисяч гривень, розповідає «ЧаРівне».

В описі проекту йдеться: «Створити локацію у центрі міста для соціалізації та комфортного відпочинку рівнян і гостей міста з дизайнерськими вуличними меблями, велостоянкою та можливістю проводити біля них різноманітні публічні заходи».

Міський голова Рівного Володимир Хомко запевняє, що норми під час реалізації проекту були дотримані.

- У літній період там гуляє багато людей. Вони сідають на бетонний парапет. Тому й виникла така ідея. Початково це мало робитися з вологостійкої фанери. Згодом у ході перемовин із компанією («МБЛ-компані», яка розробляла проект, авт.) дійшли згоди, що краще зробити з Hpl-панелі – це якісніший матеріал, з якого, наприклад, робили меблі біля «Макдональдза». В ЖКГ сказали, що не вкладуться в цю суму, хоча бюджет великий, - розповідає підприємець та власник автокави Володимир Булка. 

 

  - На мою думку, проект візуально виглядає не так, як ми задумували. Порівняйте з тим, як він мав би виглядати. Трохи дешевші деталі дали, трохи іншого кольору, - додає Булка.

Проте міський голова Рівного Володимир Хомко запевняє, що норми під час реалізації проекту були дотримані. Тому й до управління ЖКГ зауважень не має. 

- Лавочки справді такої контроверсійної авангардної форми. І вони не всім сподобались. Коли почали їх критикувати, то автори грубо кажучи забоялися і почали відбріхуватися. Я не втручаюся в Громадський бюджет. Але там є очевидно пролобійовані активістами речі, щоб роздерибанити частину бюджету. І пан Токарський, як ініціатор, знає про це, але навмисне на це закриває очі, тому він співучасник. У той же час ми будемо підтримувати Громадський бюджет, - розповідає Хомко.

- Я спочатку думав покарати Сахнюка... Якби він використав той матеріал, який не прописаний, то відповідали б всі причетні. І до того ж своїми коштами. Але виконано з того матеріалу, з якого було заплановано, - вважає мер.

Також він додає, що вже дав доручення секретарю Рівнеради Сергію Паладійчуку внести зміни до Положення Громадського бюджету – аби кожен етап візувався з автором проекту.

Telegram Channel