Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На Любешівщині — зимова повінь

Волинь-нова

На Любешівщині — зимова повінь

У результаті випадання значної кількості опадів протягом жовтня-грудня 2017 року відбулось різке підняття рівнів ґрунтових вод на осушувальних системах, а річки Стохід і Прип’ять вийшли на заплаву. На території Любешівського району сформувався зимовий паводок

Бобри-трудяги пошкодили дамби, які забезпечують захист населених пунктів та сільськогосподарських угідь на меліорованих землях. У зв’язку з підняттям рівнів води у річках, меліорованих каналах виникають загрози прориву захисних споруд через перетоки води по бобрових норах.

Любешівське управління водного господарства проводить аварійний ремонт дамб, шлюзів-регуляторів на осушувальних системах району.

З метою забезпечення безаварійного пропуску повені Любешівське управління водного господарства, як повідомляється на сайті відомства, проводить аварійний ремонт дамб, шлюзів-регуляторів на осушувальних системах району. На даний час працюють бригади на таких системах: Підкормільська, Захист села Хоцунь, Стохідська, Заріцька, Цирська та Бихівська.

На ліквідацію виявлених пошкоджень управління використало 260 мішків та 50 літрів паливно-мастильних матеріалів з аварійного запасу. Налагоджене постійне обстеження водогосподарських об’єктів з метою недопущення впливу шкідливої дії води на життєдіяльність населення району.

Олена ВОЛИНЕЦЬ

Telegram Channel