Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Хто супроводжував на Горохівщині нардепа Сергія Мартиняка?

Цілий день нардеп провів на Горохівщині.

Фото з архіву газети «Волинь-нова».

Волинь-нова

Хто супроводжував на Горохівщині нардепа Сергія Мартиняка?

Із київських пагорбів всього не побачиш…

У середу, 3 січня, у Горохівському районі перебував із робочим візитом народний депутат України Сергій Мартиняк. Метою приїзду народного обранця у свій виборчий округ стали оглядини тих об’єктів, на які протягом 2017 року залучалися кошти субвенцій із Державного бюджету на соціально-економічний розвиток.

Інформацією про їх використання, про зроблене і заплановане докладно володіє голова Горохівської районної ради Тарас Щерблюк, тому нардеп найперше зустрівся з ним. Ділова розмова тривала протягом дня у містах і селах  Горохівщини. До спілкування долучалися сільські, селищні і міські голови. В ході обговорення ініціатив, нових проектів, слухання потреб громад, проблем і пропозицій  Тарасу Щерблюку і його колегам вдалося конкретизувати перед гостем із столиці ряд нових завдань.

Інформацією про їх використання, про зроблене і заплановане докладно володіє голова Горохівської районної ради Тарас Щерблюк, тому нардеп найперше зустрівся з ним. Ділова розмова тривала протягом дня у містах і селах  Горохівщини.

У Берестечку завітали у добудоване «з нуля» приміщення дитячого садка «Малятко», на яке було спрямовано 1,5 млн гривень.  Побачене засвідчило, що невдовзі дошкільнята  матимуть новосілля. У новій світлиці їм буде  комфортно і затишно. Для цього дорослим залишилося вмеблювати кімнати, про що 50-ма тисячами гривень подбав районний і ще стількома ж – берестечківський міський бюджети. Гроші потрібні ще на фасад і благоустрій. Допомогти ними нардеп обіцяв і на штучне покриття для закінчення спортивної площадки.

Сергій Мартиняк тільки чув про відкритий нещодавно у місті козацької слави шикарний Центр національної пам’яті, історії та культури, реконструйований з недіючого кінотеатру силами обласного, районного і місцевого бюджетів, тому з цікавості обдивився і його. 

У Мар’янівці запланували перекрити дах приміщення, в якому функціонують селищна рада, Будинок культури і бібліотека.  Для цього вже зроблена проектно-кошторисна документація, в якій сума на ремонтні роботи становить 700 тисяч гривень.  Паралельно планується відремонтувати сцену. Витрати на неї під силу районному бюджетові. 

Позитив отримали від  оглядин відкритого у позаминулому році спортивного залу Мар’янівської школи, фінасування будівництва якого здійснював Державний фонд регіонального розвитку.  

Не обминули й болючої для селища теми каналізації. Цю проблему нардеп обіцяв озвучити в Міністерстві екології України.  За попередніми підрахунками, для її вирішення потрібно близько 8 млн гривень.  Половину суми планується виділити з районного та місцевого бюджетів, другу лобіюватиме  Сергій Мартиняк, який погодився і з тим, що назрів час внутрішнього і зовнішнього ремонтів НД «Просвіта», наведення благоустрою навколо головного закладу культури району. Наразі на частину капітальних ремонтних робіт із районного бюджету скеровано 1 млн 450 тис гривень, та їх потрібно набагато більше. Нардеп роздумує над тим, як посприяти з фінансуванням і цього проекту. Заодно порадів, що невдовзі горохівчани матимуть у міському парку спортивні майданчики, аналоги яким  за виглядом і облаштуванням є поки що рідкістю у небагатьох районних центрах України.  

Вспів проконтролювати і один мільйон гривень, реалізований у відремонтованому дахові і заміні опалення (встановленя твердопаливного котла) адмінприіщення у селі Підбереззя, в якому розміщені сільська рада, пошта, клубі планується облаштування спортивного залу.

Тарас Щерблюк і Сергій Мартиняк залишилися задоволеними  якісно виконаними ремонтними роботами по перекриттю даху у ЗОШ І-ІІІ ступеня с. Шклинь на суму 1 млн грн. Вони відвідали сільський дитячий садок, на який з державного і обласного  бюджетів виділено кошти для відкриття ще однієї групи. Цю подію шклинці очікують у березні цього року.  

Лія ЛІС.

Telegram Channel