Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Не плутайте біженців і мігрантів: у Раді відповіли Польщі на 1,5 мільйона прийнятих українців

«Десятки тисяч українців в часи економічної кризи, спровокованої в тому числі і війною, працюють в сусідніх країнах, в тому числі й в Польщі…»

Фото із сайту «Дзеркало тижня».

Волинь-нова

Не плутайте біженців і мігрантів: у Раді відповіли Польщі на 1,5 мільйона прийнятих українців

Напередодні польський прем’єр-міністр Матеуш Моравецький заявив, що його країна прийняла у себе 1,5 мільйона українців, і більшість із них приїхали з територій, охоплених війною

Зараз у Польщі статус біженців мають близько 80 українців, а от трудових мігрантів все ж більше. Про це на своїй сторінці у Facebook написала перший віце-спікер Ради, представник країни у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, інформує «Еспресо.ТВ».

Вона зауважила, що, за офіційними даними, за останній час статус біженців в Польщі отримало близько 80 українців. При цьому трудові мігранти – вже зовсім інше питання. 

Зараз у Польщі статус біженців мають близько 80 українців, а от трудових мігрантів все ж більше.

«Десятки тисяч українців в часи економічної кризи, спровокованої в тому числі і війною, працюють в сусідніх країнах, в тому числі й в Польщі, посилюючи її економіку, вкладаючи свої руки, розум, сили, українську працелюбність і щирість в формування польського ВВП», – наголосила Геращенко.

Вона порадила польській владі подякувати працелюбним українцям і додала, що говорити про них як про біженців – «це нонсенс». 

Зазначимо, напередодні прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що його країна прийняла у себе 1,5 мільйона українців, і більшість із них приїхали з територій, охоплених війною.

Telegram Channel