Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
В Україні щороку стає тепліше, – директор Укргідрометеоцентру

Волинь-нова

В Україні щороку стає тепліше, – директор Укргідрометеоцентру

Це відбувається швидше ніж загалом на планеті

Директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда розповів про погодні зміни за останні 30 років.

«В Україні, як і в усьому світі, починаючи з 80-х років минулого століття, розпочалось відчутне зростання річної температури повітря. За цей період середня температура найхолодніших місяців зросла на 2-2,5 градуса. Значно скоротилась тривалість зимового періоду, сама зима стала іншою. Як правило, це нестійкий сніговий покрив, який то з’являється, то сходить», – заявив Микола Кульбіда в інтерв’ю «Радіо Свобода», передає «24 канал».

За будь-яких умов весна прийде раніше, ніж це було ще 30-40 років тому.

При цьому синоптик зазначає, що «на території України середньорічна температура підвищується навіть швидше, ніж в цілому в середньому по території земної кулі». При цьому тенденції свідчать про те, що продовжується стрімке зростання температури.

«За будь-яких умов весна прийде раніше, ніж це було ще 30-40 років тому, але не слід виключати дуже короткочасного повернення зимового характеру погоди, пов’язаного з випадінням снігу та морозами», – зазначив Микола Кульбіда.

Окрім цього, в Україні можливі й інші природні аномалії та рекорди, як це буває влітку, коли практично на всій території України температура вже сягнула 40-42 градуси тепла.

Telegram Channel