Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На «Ягодині» мітингувальники 9 січня перекриватимуть кордон із Польщею

Волинь-нова

На «Ягодині» мітингувальники 9 січня перекриватимуть кордон із Польщею

Протестний захід організовують противники закону №6776-д про податкові обмеження на часте ввезення товарів з-за кордону

9 січня 2018 року, з 9.00 відбудеться блокування кордону біля пункту пропуску «Ягодин» та на пункті пропуску у Раві-Руській.

Про це повідомляє nadbugom.in.ua. Згідно положень цього закону для перевезення товару на суму більше 50 євро особа має пробути у Польщі не менше доби.

Протест буде цілодобовим. Зі слів організаторів, таким чином хочуть привернути увагу до проблеми безробіття у прикордонних регіонах. Тому, лише зупинивши рух вантажівок олігархів, можливо якось вдасться вплинути на дану ситуацію.

Мітингувальники попереджають завчасно, бо так сподіваються попередити більшу кількість людей, що перетинатимуть кордон, а також і привернути до себе охочих приєднатися до акції.

Протест буде цілодобовим. Зі слів організаторів, таким чином хочуть привернути увагу до проблеми безробіття у прикордонних регіонах. Тому, лише зупинивши рух вантажівок олігархів, можливо якось вдасться вплинути на дану ситуацію... Адже поїздки по ту сторону кордону - залишаються єдиним джерелом заробітку тутешніх жителів.

Довідково: 1 січня 2018 року набрав чинності закон про податкові обмеження на часте ввезення товарів з-за кордону. Тепер правила безмитного ввезення товарів в ручному або супровідному багажі сумою до 500 євро і з вагою до 50 кг діятимуть для тих, хто був відсутній в Україні понад 24 години і в'їжджає в країну не частіше, ніж 1 раз на 72 години. За більш частого в'їзду без податків можна ввезти товари на суму тільки до 50 євро.

Telegram Channel