Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Віфлеємський Вогонь Миру привезли в окопи АТО

ТСН

Віфлеємський Вогонь Миру привезли в окопи АТО

Військові мріють про мир, але не втрачають пильність

Півдоби тиші на передовій - вперше за час перемир'я. На Луганщині вперше за довгий час не гриміла зброя ворога На Луганщині вперше за довгий час не гриміла зброя ворога Найспокійнішою нині вважається Луганщина, зокрема Щастинський, Станично-Луганський напрямок. Хоча на початку війни ворог не полишав надій зайняти стратегічну точку - ТЕС.

Щастя, міст через Сіверський Донець, саме по ньому на Луганщині проходить лінія розмежування. Журналісти ТСН йдуть лише на одну-єдину позицію, винесену за річку. Дорогою видно щастинську ТЕС – укріпрайон вивели за міст саме, аби зберегти контроль над нею, за інших умов її б вже давно зайняв ворог. Цей міст не просто стратегічний - це дорога життя.Його знищити легше, ворог приймав найжорстокіші дії

Микола Кобільник на фронті від самого початку війни.

«За цей час в сім’ї поповнення, до трьох синів народилась донечка», - каже боєць.

Аби більше жодних втрат – на передову на Луганщину пластуни привезли Віфлеємський Вогонь Миру. У Станиці Луганській священний вогонь передають десантникам.Свічки позапалювать на блокпостах, хто бажає.

А місцевість цю пам’ятає ще з літа 2014, наша армія була ближче до Луганська, саме із Луганськом дорога і сполучала.

«Це була дорога, по якій рухались колони, зокрема збройні сили нашої 80 бригади, добровольчі батальйьони, по тій дорозі багато наших хлопців загинуло», - згадує військовий.

У вересні збройні сили відступили від околиць Луганська, але міст втримали. Ще довгий час ворог рівняв тут усе з землею, сподіваючись заволодіти ТЕС. Та згодом таки полишив ці надії. Нині в цій місцевості нарешті запанував відносний спокій.

Дмитро свого часу якраз боронив Щастинську ТЕС, коли ворог не давав їй спокою. Зараз цей самий спокій - дивує.

«Тиша і спокій дещо тиснуть. Людей треба тримати в тонусі, адже ворог підступний», - каже Дмитро

Показує шматок ворожого смерчу, там візуалізований бойовий шлях підрозділу, експонат нині поїде в музей.

Аби більше жодних втрат – на передову на Луганщину пластуни привезли Віфлеємський Вогонь Миру. У Станиці Луганській священний вогонь передають десантникам.Свічки позапалювать на блокпостах, хто бажає.

Ця традиція пішла ще з 1986 року. Вогонь, який дивом з’являється у Віфлеємі, на Різдвяні свята, пластуни всього світу розвозять по своїх країнах. Спочатку їдуть по нього у Відень, обережно, щоб не згас, нині довозять аж до самісінької передової. І ось наступна точка – роздають бійцям у Щасті.

Вогонь приймає командир, каже, хотів би, аби його бійці ці свята зустрічали з рідними вдома, втім мусять боронити тут їхній спокій.

«Маю надію, що наступний Новий рік будемо зі своїми дружинами, сім’ями, батьками і в країні буде мир», - каже командир.

Telegram Channel