Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Із різдвяного послання Митрополита Володимир-Волинського і Ковельського Володимира

Волинь-нова

Із різдвяного послання Митрополита Володимир-Волинського і Ковельського Володимира

«Велика благочестя тайна: Бог явився у плоті, виправдав Себе в Дусі, показав Себе Ангелам, був проповіданий у народах, прийнятий вірою у світі, вознісся у славі». (1 Тим. 3:16)

Всечесні отці, дорогі брати і сестри!

У день Різдва Христового ми з особливою радістю та християнським смиренням підносимо подяку Творцю за Його безмежну до нас любов. Нині народився Спаситель світу – Господь наш Іісус Христос. Він зійшов з небес, втілився заради нас і нашого спасіння. Не перестаючи бути Богом, став справжньою Людиною, щоб взяти на себе всі гріхи світу і оновити занепале наше єство.

Ми радіємо разом з Ангелами і оспівуємо пісню: «Слава в вишніх Богу і на землі мир, в людях благовоління!» (Лк. 2, 14). Разом з пастирями ми вслуховуємося в благовістя Ангела: «Я сповіщаю вам велику радість! Бо народився вам у місті Давидовому Спаситель, Який є Христос Господь » (Лк. 2, 10-11). Разом з волхвами зі Сходу ми поклоняємося народженому Месії і приносимо Йому дари

Чудо Боговтілення стародавній світ очікував протягом багатьох століть, і його надію на прихід Месії зміцнювали старозавітні пророки. За кілька століть пророк Ісая передбачив, що «ось, Діва в утробі зачне і народить Сина, і наречуть ім’я Йому: Еммануїл.» (Іс. 7, 14). Він вірив, що з народженням Спасителя світу «народ, що ходить у пітьмі, побачить світло велике; на тих, що живуть у країні тіні смертної, Світло засяє.» (Іс. 9, 2). Місцем народження Владика Всесвіту обрав убогу печеру і бідні ясла: «Вiн, будучи образом Божим, принизив Себе Самого, прийнявши образ раба, зробившись подiбним до людей…» (Флп. 2, 6-7).

Вся історія людства сконцентрована навколо цієї чудесної події – втілення нашого Бога. Народження Іісуса Христа послужило початком календарного літочислення нашої ери. Його урочисто святкують всі християнські народи через усі віки і покоління.

Різдво Христове дає нам радість богосинівства, бо через Сина Божого люди отримали можливість стати синами Божими. Але важливо пам’ятати, що дар синівства приймається тільки добровільно, з волі самої людини, і Христос спасає нас не без нашої участі.

Різдво Христове дає нам радість богосинівства, бо через Сина Божого люди отримали можливість стати синами Божими. Але важливо пам’ятати, що дар синівства приймається тільки добровільно, з волі самої людини, і Христос спасає нас не без нашої участі. Благаю вас, браття, – говорить апостол Павло, – не уподібнюйтеся світові цьому, а змінюйтесь оновленням розуму вашого, щоб ви пізнавали, що є воля Божа, блага, угодна і довершена (Рим. 12:2)

Світле і радісне свято Різдва Христового – нагадування нам, що ми, християни, покликані , щоб, палаючи любов’ю, зігрівати цей світ.

Озирніться навколо, будьте уважні до тих, хто потребує від нас допомоги, саме їх сьогодні посилає до нас Христос. І нехай кожен на своєму місці чесно і відповідально, по-християнськи творить те, для чого покликаний , щоб люди бачачи наші добрі справи, прославляли Отця нашого, що на небі (Мф. 5: 16).

Ми живемо в той час, про який Спаситель сказав: «І через множення беззаконня, любов багатьох охолоне» (Мф. 24: 12). Як в ту Різдвяну ніч звістка про Народження Царя і Бога розділила людство, так і сьогодні одні, ведені Ангелами і Віфлеємською зіркою, прихиливши свої коліна і серця, оспівують хвалу Рожденному Господу і Спасителю нашому і приносять Йому свої дари. Деякі, через незнання, не приймають Його в своє житло; а інші злорадствують, шукають Його смерті.

Минулий рік був для нашої єпархії особливим. Ми урочисто святкували 1025-ту річницю утворення Володимирської єпархії на Волині. Для нас, православних людей, це стало і торжеством Православ’я на Волинській землі.

Вітаю вас, возлюблені у Господі отці, брати і сестри, чернецтво, усі вірні чада Володимир-Волинської єпархії, з великим благодатним святом Різдва Христового та Новоліттям, бажаю всім добробуту, миру, духовних веселощів і радості у Господі нашому Іісусі Христі, нині народженому від Пресвятої Діви Марії.

Благодать Новонародженого Господа нашого Іісуса Христа, любов Бога і Отця, і причастя Святого Духа нехай буде з усіма вами

Христос народився, славімо Його!

Telegram Channel