Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Українці несуть ляльки під церкви Московської Патріархії – протестують проти відмови відспівати дворічну дитину

Волинь-нова

Українці несуть ляльки під церкви Московської Патріархії – протестують проти відмови відспівати дворічну дитину

Кричущий інцидент трапився у Запоріжжі – священику не сподобалося, що хлопчика колись хрестили у церкві Київської Патріархії

У Запоріжжі після інциденту з відмовою священика УПЦ МП відспівувати дворічну дитину прямо на похороні люди почали приносити під церкви Московського патріархату іграшки, повідомляє УНІАН.

Флешмоб стартував після заклику у соцмережі Facebook запорізького журналіста Юрія Гудименка відреагувати таким чином на поведінку служителів церкви УПЦ МП під час похорону дворічної дитини, загиблої в результаті падіння на неї самогубця. При цьому, як повідомляє Гудименко, флешмоб поширюється й на інші міста України.

Флешмоб стартував після заклику у соцмережі Facebook запорізького журналіста Юрія Гудименка відреагувати таким чином на поведінку служителів церкви УПЦ МП під час похорону дворічної дитини, загиблої в результаті падіння на неї самогубця.

«Запоріжжя несе ляльки та іграшки до церков УПЦ Московського Патріархату. У коментарях пишуть, що Київ збирається з ляльками на 19:00 біля Києво-Печерської лаври. Пишуть, що і в інших містах України люди несуть ляльки до дверей церков», – йдеться в повідомленні журналіста.

Як відомо, у Запоріжжі служитель Української православної церкви Московського Патріархату відмовився відспівувати дворічну дитину, яка загинула в результаті падіння на неї самогубця. Причина такого рішення – дитина хрещена священиками Київського патріархату.

Як повідомив керівник Чернігівської єпархії УПЦ КП Євстратій Зоря, дитину відмовилися відспівувати прямо під час поховання. Також її відмовилися відспівувати і в іншому храмі, тому це зробив служитель Київського Патріархату.

Telegram Channel