Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Привітання з Різдвом Христовим екзарха Луцького УГКЦ, владики Йосафата

Волинь-нова

Привітання з Різдвом Христовим екзарха Луцького УГКЦ, владики Йосафата

«Надходить Христос, щоб як чоловіколюбець, спасти створеного чоловіка»- мовиться у стихирі на Вечірні перед Різдвом

Як описує апостол і євангелист Лука, Пресвята Родина подорожує до Вифлеєму, щоб виконати розпорядження кесаря Августа і записатися у відповідному реєстрі. Однак не знаходиться там місця для Йосифа і Марії, то ж Дитя сповили в яслах. Черговим випробуванням стає намагання Ірода вбити Боже Дитя. Ще тривалий час переживання змушує батьків емігрувати на чужину, поки не помре жорстокий Ірод...

Бог з нашим народом, який звільняється з кайданів минулого, з нашими воїнами, які захищають свою землю від загарбника, з людьми доброї волі, які прагнуть жити чесно й протистоять обману та корупції.

У Різдві Христовому ми бачимо не легенду, але людське життя в усіх аспектах. Господь не приходить у земне буття, щоб вирішити за нас усі проблеми, або немов би помахом чарівної палички зробити нас безтурботними і щасливими. Господь приймає людське тіло для того, щоб бути з нами, підтримати, заохотити, навчити не боятися своїх слабкостей, а сповна використовувати таланти і з терпеливістю будувати майбуття.

Тож, святкуючи Різдво, хочу запевнити, що з нами Бог в правді й справедливості, терпінні й любові. Бог з нашим народом, який звільняється з кайданів минулого, з нашими воїнами, які захищають свою землю від загарбника, з людьми доброї волі, які прагнуть жити чесно й протистоять обману та корупції. «Але хто витримає до останку, той спасеться» (Мт. 24,13).

Telegram Channel