Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Порошенко вірить, що Україна стане членом ЄС і НАТО – але не 2018-го року

Волинь-нова

Порошенко вірить, що Україна стане членом ЄС і НАТО – але не 2018-го року

Це стратегічна мета нашої держави

Членство України у Європейському Союзі і вступ до НАТО залишається стратегічною метою держави, але це перспектива не 2018 року.

Про це заявив президент Петро Порошенко у колонці для спецвипуску видань «Новое время» і «The Economist Світ», опублікованій 6 січня, повідомляє Українська правда.

Це перспектива явно не 2018 року, і не наша справа, як сказано в Писанні, знати часи і строки, зазначу лише, що я твердо переконаний в її реалістичності.

«Членство в ЄС, як і вступ до НАТО, безумовно, залишаються нашою стратегічною метою. Оскільки це перспектива явно не 2018 року, і не наша справа, як сказано в Писанні, знати часи і строки, зазначу лише, що я твердо переконаний в її реалістичності», – заявив Порошенко.

На його думку,Угода про асоціацію з ЄС – «дорожня карта подальших фундаментальних змін, які наблизять Україну до копенгагенських критеріїв членства у престижному союзі світу».

«Під час саміту Східного партнерства я окреслив контури подальших проміжних кроків. Це - асоціація з Шенгенською зоною, приєднання до Митного союзу ЄС, Енергетичного союзу ЄС та Єдиного цифрового ринку. Секторальна інтеграція фактично перетворить східні кордони країни на кордони ЄС ще до того, як ми де-юре приєднаємося до ЄС», – зауважив глава держави. 

Telegram Channel