Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
 Президент Франції подарував лідеру Китаю коня

Волинь-нова

Президент Франції подарував лідеру Китаю коня

Кінь пройшов суворі китайські перевірки і карантин, перш ніж був запропонований як подарунок президенту Сі Цзіньпіну

Президент Франції Еммануель Макрон почав свій перший державний візит до Китаю з дипломатичного подарунка лідерові КНР Сі Цзіньпіну.

Як передає Новое время з посиланням на Reuters, щоб завоювати прихильність китайського лідера в перший день свого візиту він подарував йому коня з кавалерії елітної Республіканської гвардії Франції.

Макрон для подарунка вибрав 8-річного коричневого мерина на прізвисько Везувій з президентського кавалерійського корпусу.

Макрон для подарунка вибрав 8-річного коричневого мерина на прізвисько Везувій з президентського кавалерійського корпусу. Кінь пройшов суворі китайські перевірки і карантин, перш ніж був запропонований як подарунок президенту Сі Цзіньпіну.

Вибір подарунка був зроблений після того, як китайський президент висловив своє захоплення 104 кавалеристами, які супроводжували його під час його останнього візиту до Парижу в 2014 році.

Президент Франції відправився в Китай з триденним візитом для зміцнення особистих контактів з китайським керівництвом і відносин стратегічного партнерства з КНР.

Китай для налагодження відносин з іноземними державами використовує так звану дипломатію панд, що передбачає використання великих панд як дипломатичних подарунків.

Telegram Channel