Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Волиняни за кордоном: «Солодке» привітання з Америки

Волинь-нова

Волиняни за кордоном: «Солодке» привітання з Америки

Чимало наших співвітчизників на початку 90-х років минулого століття виїхали за океан, у Сполучені Штати Америки. Для багатьох нововолинців другою домівкою, зокрема, стало місто Сакраменто – адміністративний центр штату Каліфорнія

Більше двадцяти років там проживає багатодітна сім’я з шахтарського міста – там вже народилися два їхніх покоління. Але рідну землю не забувають, постійно шлють привіти близькій і далекій родині. А найстарша – вісімдесятирічна прабабуся, котра має шість правнуків, щороку старається приїхати на Україну, відвідати родичів, знайомих, побувати на цвинтарі.

Вона мріє повернутися на малу батьківщину, в невеличке прибузьке село, аби «доживати віку дома…»

Більше того, вона мріє повернутися на малу батьківщину, в невеличке прибузьке село, аби «доживати віку дома…» Саме з її ініціативи перед кожним Різдвом і Пасхою племінник з дружиною (проживають у Нововолинську) отримують завдання придбати велику кількість найсмачніших тортів і розвести їх до святкового столу всім родичам і друзям, аби добрим словом згадати американських нововолинців, помолитися за їхнє здоров’я і благополуччя.

«Приємним було не стільки смакування випічкою, скільки відчуття того, що й за тисячі кілометрів про тебе пам’ятають – це родинне тепло вловлювалося на відстані», – діляться сокровенним нововолинці.

Telegram Channel