Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
Янукович помре, а справа його ще розглядатиметься…

Сергій Горбатюк не вірить, що екс-диктатора засудять 2018-го.

Фото із сайту AFP.

Волинь-нова

Янукович помре, а справа його ще розглядатиметься…

«Народні депутати певними своїми рішеннями створюють перешкоди для розгляду справ у судах»

«Велика справа Януковича» розглядатиметься роками через недолуге кримінально-процесуальне законодавство. Про це у програмі «Про політику» на «Еспресо.TV» розповів начальник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

«Це все через наше недолуге кримінально-процесуальне законодавство».

«Якщо говорити про «Велику справу Януковича», то це всі злочини, які інкриміновані екс-президенту. Йдеться про створення злочинної організації, вчинення економічних, корупційних злочинів Януковичем та його оточенням і злочинів під час масових акцій протесту. Навіть якщо брати лише протестні акції, то це понад 3400 злочинів і така ж величезна кількість епізодів по іншим напрямкам. Об’єднання цього всього у одну справу призведе, що «Велика справа Януковича» справді розглядатиметься роками. Це все через наше недолуге кримінально-процесуальне законодавство», – сказав Горбатюк.

За його словами, складається враження, що народні депутати певними своїми рішеннями створюють перешкоди для розгляду справ у судах.

«Якщо порахувати, то лише за три роки було внесено 66 змін у Кримінально-процесуальний кодекс і 34 змін у Кримінальний кодекс», – додав Горбатюк.

7 січня міністр юстиції Павло Петренко висловив припущення, що кінцевий вирок у справі Януковича може з’явитися вже 2018 року.

Telegram Channel