Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Дали старт вирішенню проблеми перевезень пільгових категорій пасажирів на Волині

Волинь-нова

Дали старт вирішенню проблеми перевезень пільгових категорій пасажирів на Волині

Під час робочої наради з керівниками місцевих органів влади голова облдержадміністрації Володимир Гунчик визначив відповідне питання як пріоритет. Його завдання – вирішити проблему у першом кварталі поточного року

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації повідомив, що керівник найвищої виконавчої гілки влади в області акцентував увагу присутніх на тому, що потрібно не лише забезпечити повернення коштів за пільговий проїзд, а й, створення належного рівеня умов у транспорті, де пасажирам буде комфортно.

- Давайте ухвалювати зважені рішення і не розкидатися обіцянками. Не залежно від того має людина право на пільговий проїзд чи купує звичайний квиток, потрібно забезпечити відповідний рівень обслуговування, – звернувся до присутніх Володимир Петрович.

Компенсація стосуватиметься усіх видів транспорту, однак нині зосередили увагу на залізниці. Тим паче, що фахівець Рівненської дирекції залізничних перевезень Іван Якименко повідомив: наразі Укрзалізниця проводить реформи і буде створювати окрему пасажирську компанію, змінювати стандарти обслуговування.

Давайте ухвалювати зважені рішення і не розкидатися обіцянками. Не залежно від того має людина право на пільговий проїзд чи купує звичайний квиток, потрібно забезпечити відповідний рівень обслуговування

Тож у контексті співпраці з Укрзалізницею, у межа області планують створити відокремлений підрозділ – умовну станцію «Х», працівники якої будуть фактично зареєстровані у Волинській області, а відтак, податок на доходи фізичних осіб залишиться у межах регіону, адже сплачується за місцем реєстрації структурного підрозділу. У пудсумку отримають більше 10 млн грн, якими вдасться «перекрити» необхідну суму пільг, а 15% ПДФО надійде до обласного бюджету.

Окрім того, відшкодування вартості пільгового проїзду відбуватиметься за спеціальною програмою, на основі меморандуму, де передбачать взаємовідповідальність усіх сторін.

Тож роботу у зазначеному векторі розпочато. Присутні керівники місцевих органів влади визначили систему використання ПДФО, як базу для подальших компенсацій пільгових перевезень. На разі ж, працюватмуть над формуванням єдиної бази даних громадян, які мають право на безкоштовний проїзд в усіх видах транспорту.

Telegram Channel