Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Чому волинські заклади освіти купують енергоносії за різними цінами?

Волинь-нова

Чому волинські заклади освіти купують енергоносії за різними цінами?

Таке питання піднімає депутат Волинської обласної ради Михайло Імберовський

З відповіді на моє депутатське звернення від управління освіти та науки облдержадміністрації випливають дуже цікаві факти, пише обранець на своїй сторінці у «Фейсбуці». Ціна за одиницю однорідних джерел енергії в різних установах подекуди відрізняється в рази.

Буду пропонувати своїм колегам, щоб на профільних комісіях заслухати керівників освітніх закладів Волині щоб вони розказали, як і в кого проводять закупівлю енергооносіїв, з «Прозорро” чи не прозоро... Думаю буде цікаво всім.

«Так тонна вугілля, закупленого Головненською спеціальною школою-інтернат коштує 1340,67 гривень, Любомльським професійним ліцеєм – 1580,22 гривні, а чим ближче до Львівсько-Волинського вугільного басейну, тим воно дорожче. Локачинська філія Оваднівського професійного ліцею закупила вугілля за ціною 2200 гривень за тону, а Володимир-Волинське ВПУ, аж за 3000 гривень, певно це вугілля не місцеве, а з Південної Африки», - пише Імберовський. 

За його словами, тонна брикету Колківському училищу вартувала 500 гривень (мабуть по-земляцьки), а вже Волинському обласному ліцею і Рожищенському навчально-реабілітаційному центру більше 1100 гривень!!! Щодо централізованого опалення, то різниця в оплаті в різних закладах сягає до 1000 гривень. 
«Буду пропонувати своїм колегам, щоб на профільних комісіях заслухати керівників освітніх закладів Волині щоб вони розказали, як і в кого проводять закупівлю енергооносіїв, з «Прозорро» чи не прозоро... Думаю буде цікаво всім. Енергоощадність, це не лише заміна вікон і дверей та переобладнання котелень (а подекуди і не без проблем) їх здача в оренду і переведення з газу на інші види палива. Та чи є від цього реальна економія, чи навпаки – для окремих осіб спосіб наживи?» – запитує депутат облради.

Telegram Channel