Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У 2017 році в Україні зафіксовано найменшу кількість убивств за час незалежності

Волинь-нова

У 2017 році в Україні зафіксовано найменшу кількість убивств за час незалежності

Такі дані навів перший заступник голови Національної поліції України В’ячеслав Аброськін

Згідно з оприлюдненою ним інфографікою, найбільше умисних вбивств та замахів було скоєно у 2000 році – 4806. Потім їхня кількість з кожним роком зменшувалась і у 2013-ому становила 1955. Однак у 2014 році – знову сплеск – 4389 убивств. Наступні 3 роки – стрімке різне зменшення до 1551 убивства, які були зареєстровані у минулому році.

Волинська та Рівненська області належать до регіонів, де рівень розкриття – вище середнього.

«Останнім часом з'явилося дуже багато «фахівців», які галасять про те, що в нас у державі рівень злочинності перебуває на рівні 90-х років. Це згодом підхоплює російська пропаганда і вже на весь світ транслює про «розгул криміналу в Україні» для дискредитації нашої країни на міжнародній арені через демонстрацію начебто нашої «неспроможності навести порядок і забезпечити правопорядок» Через це хочу довести інформацію до відома громадськості щодо дійсної ситуації зі скоєння та розкриття умисних вбивств за останні 20 років на території нашої країни», – так поліцейський пояснив причини оприлюднення інфографіки.

За його словами, питома вага розкриття навмисних убивств по державі – 89%. До речі, Волинська та Рівненська області належать до регіонів, де рівень розкриття – вище середнього.

 

 

 

Telegram Channel