Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Тепер зможемо обійтись без «сепаратистського» газу

twitter.com/poroshenko

Тепер зможемо обійтись без «сепаратистського» газу

На Донеччині завершили будівництво газопроводу до Авдіївки

Раніше місто і прилеглі населені пункти отримували газ через магістральний газогін, що проходив непідконтрольною територією. Однак зараз завершено будівництво газопроводу від селища Очеретине до Авдіївки, він готовий до випробувань. Про це голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив на своїй сторінці у Facebook, розповідає УНІАН.

  Газогін готовий повністю до початку випробувань

«Зранку відвідав будівництво Авдіївського газогону. Ситуація наступна: вчора завершили зварювання стиків і укладку труб. Газогін готовий повністю до початку випробувань», - написав він. За даними Жебрівського, сьогодні з 10.00 газогін почали накачувати спеціальним інгредієнтом для перевірки якості зварювання. «Накачуватимуть поетапно до 7,5 атмосфер, на це потрібна доба. Потім при 7,5 атмосфер трубу перевірять спеціалісти технагляду та Держпраці - три години має тримати газогін такий тиск, після цього опустять тиск до 6 атмосфер і знову зафіксують, перевірять і опломбують. Після цього вже можна буде повністю засипати трубу», - пояснив голова ВЦА. Після цього у газопровід закачають газ і почнуть підключати помешкання.

Жебрівський також додав, що розпорядився усю необхідну документацію оформлювати паралельно, щоб не зволікати з процесом підключення будинків. Як повідомлялось раніше, у червні 2017 року через обстріли проросійськими терористами в результаті аварії на магістральному газопроводі без газопостачання залишились 20 тисяч жителів Авдіївки та населених пунктів Ясинуватського району. Після цього було вирішено побудувати газопровід довжиною понад 14 км до Авдіївки в обхід тимчасово окупованої території.

Telegram Channel