Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Волинська естафета «Шкільний автобус» продовжується

Волинь-нова

Волинська естафета «Шкільний автобус» продовжується

Чергову партію шкільних автобусів зустрічали на Київському майдані міста Луцька

З 2016 року триває ця естафета дорогами Волині.

12 січня 2018 року чергову партію шкільних автобусів зустріли на Київському майдані міста Луцька голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик, його заступники, голови райдержадміністрацій та начальників місцевих відділів освіти.

Упродовж 2017 року придбано 23 шкільні автобуси, загальна вартість яких становить 38 млн 605,5 тис. грн, у тому числі, із Державного бюджету – 29 млн 559,6 тис. грн, решта – співфінансування із місцевих скарбниць у сумі 9 млн 45,9 тис. грн. 14 одиниць із вказаного транспорту придбано для тих районів, де у 2014 році автобуси вилучили для комплектування Збройних Сил України.

 

Попередньо 8 одиниць техніки вже надійшли до Луцького (3), Ратнівського (2), Ківерцівського (1), Любомльського (1) та Ковельського (1) районів.

– За три роки, задекларованих державою від початку реформ, проведено чимало конкретних кроків через будівництво нових шкіл, амбулаторій, створення об’єднаних територіальних громад. Ми бачимо на скільки підвищується рівень відповідальності цих громад. Три роки поспіль реалізовується програма «Шкільний автобус» і сьогодні ми переконуємось у тому, що це не прості слова, а конкренті кроки, – звернувся до присутніх Володимир Гунчик.

Директор Дочірнього підприємства автоскладальний завод № 1 АТ «АК» «Богдан Моторс» Писаний Дмитро Геннадійович зазначив, що дуже радий цій події, адже продукція підприємства слугуватиме надважливій справі – створення належних умов для навчання і виховання майбутнього нашого краю.

Найбільше шкільних автобусів сьогодні попрямувало до Ківерцівського району – чотири одиниці, до Локачинського, Камінь-Каширського та Шацького районів – по 2, Горохівський, Любешівський, Старовижівський, Луцький і Турійський райони отримали по одному автобусу.

Аби рівень освіти волинських школярів зростав, а шлях до неї став більш доступним, наявність транспорту, особливо для оптимізованих закладів, – ключова потреба. Найбільше шкільних автобусів сьогодні попрямувало до Ківерцівського району – чотири одиниці, до Локачинського, Камінь-Каширського та Шацького районів – по 2, Горохівський, Любешівський, Старовижівський, Луцький і Турійський райони отримали по одному автобусу.

Під час урочистого вручення ключів від новеньких жовто-яскравих красенів представники районних органів виконавчої влади висловили вдячність усім, хто причетний до втілення генеральної лінії підтримки реформ у галузі освіти, повідомляє прес-служба облради.

 

Telegram Channel