Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
 Майже 7000 гривень наколядували у Горохові

Волинь-нова

Майже 7000 гривень наколядували у Горохові

У Храмі Різдва Христового відбулося благодійство

З давніх-давен протягом новорічно-різдвяних свят слова колядок, щедрівок та віншувальних пісень лунають звідусіль. Їх співають і дорослі, і діти, сповіщаючи благу вість про народження Христа.

Свято Різдва для жителів Горохова є подвійним, адже на честь цієї епохальної події освячений міський храм, в якому особливо возвеличується таємниця Боговтілення. Невід’ємною частиною святкування Різдва є благодійність.

Доброю традицією парафії стала щорічна організація та проведення різдвяних вечорів колядок. Розпочав цю справу нині покійний настоятель і будівничий храму протоієрей Олександр Пасічник, один із найбільш авторитетних на Волині священиків, що понад 64(!) роки свого життя поклав на вівтар служіння Богові і людям.

На свято Василя у храмі Різдва Христового УПЦ міста Горохова знову відбулося благодійне різдвяне дійство, організоване отцем настоятелем Андрієм Гаврилюком.

Учні недільної школи показали різдвяну виставу. Діти розказували повчальні історії, притчі, у віршованій формі вітали парафіян. На уроках при храмі вони вивчають й іноземну мову, тому англійською також колядували. За це кожен учасник отримав солодкий подарунок.

Вечір продовжився різдвяними піснями місцевого основного (керівник – Лілія Пасічник) та молодіжного (керівник – Ірина Гаврилюк) хорів та хору духовенства Горохівського та Мар’янівського благочинь УПЦ (керівник – священик Андрій Гаврилюк).

Частину цієї суми передадуть на лікування горохівчанки Ольги Зелінської, що потребує термінової пересадки нирки.

До них долучилися дві талановиті сестрички – Христина та Юлія, доньки протоієрея Юрія Зарафутдінова, настоятеля Свято-Іллінського храму села Борочиче і подарували декілька гарних колядок.

На благодійному дійстві збирали кошти для дітей-сиріт парафії, знедолених та тяжкохворих дітей
Горохова. Як повідомив отець настоятель, частину цієї суми передадуть на лікування горохівчанки Ольги Зелінської, що потребує термінової пересадки нирки.

Під час свята і священики, і артисти єдиним духом висловлювали надії на якнайшвидше настання миру на нашій рідній землі, щоб не ридали матері, дружини та діти, щоб Україна перестала втрачати найкращих своїх синів.

Роман НОВОСАД.

ФОТО Олександра Процана.

 
 

 

Telegram Channel