Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Волині стартував рік гри бочче

Волинь-нова

На Волині стартував рік гри бочче

Він розпочався з проведення майстер-класу по бочче, в рамках якого відбулися і змагання

Рік бочче на Волині розпочався 14 січня 2018 року в спортивному залі Ковельської ЗОШ №7 з проведення громадською організацією “Добродія в дії” майстер-класу по бочче, в рамках якого відбулися і змагання. Про це повідомила в.о. прес-секретаря ГО “Добродія в дії” Ольга Яренчук.

Привітали учасників, а це люди з інвалідністю та учні старших класів з новорічноріздвяними святами спеціаліст проекту  із соціального згуртування Міжнародної організації з міграції (Агенство ООН з питань міграції) Анна Єрьоміна, голова Ковельської районної ради Андрій Броїло, директор школи, депутат Ковельської міської ради Валерій Кубай.

 У 2017 році Україна вперше приймала участь в чемпіонаті Європи з бочче і один з двох учасників Артем Колінко здобув бронзову медаль.  

Голова ГО “Добродія в дії” Володимир Кравчук сказав, що в листопаді місяці минулого року під час проведення вперше Кубка Ковеля з бочче була підтримана ініціатива їхньої громадської організації щодо оголошення 2018 року — роком бочче на Волині, основною метою є підготовка повноцінної сильної команди від області на чемпіонат України, в збірну України для перемог на європейських та світових змаганнях.

 

У 2017 році Україна вперше приймала участь в чемпіонаті Європи з бочче і один з двох учасників Артем Колінко здобув бронзову медаль. Виступаючи на чемпіонаті України представники Волині Олександр Барбарук і Володимир Мажула також здобули бронзові медалі.

Далі Володимир Кравчук провів майстер клас з бочче. Було сформовано 9 команд по 3 учасники, які змагалися в трьох групах. Переможці груп розіграли призові місця. Дипломи за 1 місце отримали: Анатолій Ясинський,Євгеній Набруско, Артем Собко; за 2-ге - Валерій Яцунік, Борис Паталій, Олександр Дудка; за 3-тє - Віталій Клюнда, Ольга Яренчук, Тетяна Баюк.

 

Довідка: Бочче (в перекл. з іт. Bocce означ. "куля") - це гра з м'ячем, різновид боул-спорту. Бочче зазвичай грають на ґрунтовому чи заасфальтованому полі (27 метрів в довжину і від 2,5 до 4 метрів у ширину). Кулі для гри (бочче) можуть бути металеві або пластмасові, мають сферичну форму. Гра відбувається між двома гравцями або двома командами (по два, три або чотири гравці в кожній).

Telegram Channel