Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Міносвіти змінило порядок реєстрації на ЗНО

Волинь-нова

Міносвіти змінило порядок реєстрації на ЗНО

Ті, хто не встиг зареєструватися в основний період, зможуть це зробити на додатковій сесії в травні

Внесено зміни до порядку проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) результатів навчання, отриманих на основі повної загальної середньої освіти. Про це повідомляє LB.ua з посиланням на сайт Українського центру оцінювання якості освіти.

"Внесення змін обумовлено в зв'язку з введенням з 2018 року проведення державної підсумкової атестації (ДПА, - ред.) у формі зовнішнього незалежного оцінювання з української мови для учнів (слухачів, студентів) закладів професійної (професійно-технічної) і вищої освіти", - йдеться в повідомленні.

Внесення змін обумовлено в зв'язку з введенням з 2018 року проведення державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання з української мови для учнів (слухачів, студентів) закладів професійної (професійно-технічної) і вищої освіт.

Учні професійно-технічної та вищої освіти здобувають повну загальну середню освіту та здають державну підсумкову атестацію у формі ЗНО.

Комплект реєстраційних документів подають до установ освіти, в яких вони навчаються.

Керівники навчальних закладів після отримання реєстраційних документів своїх учнів повинні сформувати список осіб, які будуть проходити державну підсумкову атестацію у формі ЗНО. Список осіб і комплекти документів у встановлені терміни керівники установ направляють до відповідного регіонального центру.

Таким учням сертифікати ЗНО в індивідуальних конвертах буде відправлено за адресою навчального закладу, де вони навчаються.

Виключено норму про можливість надання копії свідоцтва про народження замість копії паспорта громадянина України для реєстрації особам, яким на 1 вересня року не виповнилося 16 років. 

Виключено норму про можливість надання копії свідоцтва про народження замість копії паспорта громадянина України для реєстрації особам, яким на 1 вересня року не виповнилося 16 років.

"Ще однією новацією є те, що особи, які мають складати державну підсумкову атестацію у формі ЗНО, але з поважних причин не змогли зареєструватися в основний період, зможуть зареєструватися для участі в додатковій сесії ЗНО 3-21 травня. Такі особи можуть вибрати тільки ті предмети, результат яких їм буде зарахований як оцінка державної підсумкової атестації", - наголошено в повідомленні.

Telegram Channel