Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
СБУ і НАБУ викрили розкрадання понад 1,4 мільярда гривень Нафтогазу України

Волинь-нова

СБУ і НАБУ викрили розкрадання понад 1,4 мільярда гривень Нафтогазу України

Ініціюйовано позапланові перевірки з дотримання ліцензованої діяльності комерційних структур, які підтвердили факти нецільового використання «комунального газу»

Співробітники Служби безпеки України в рамках виконання завдань із захисту критичної інфраструктури спільно з НАБУ та Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг викрили протиправний механізм, через який завдано збитки державному ПАТ НАК «Нафтогаз України» у розмірі понад один мільярд чотириста мільйонів гривень, інформує СБУ.

Правоохоронці встановили, що протягом 2013-2015 років представники двох комерційних структур надавали до Нафтогазу України та Нацкомісії недостовірні дані про обсяги споживання так званого «комунального газу». Він призначений виключно для потреб населення, але фактично використовувався в комерційних цілях.

Протягом 2013-2015 років представники двох комерційних структур надавали до Нафтогазу України та Нацкомісії недостовірні дані про обсяги споживання так званого «комунального газу». 

Співробітники ГУ контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБ України задокументували, що протиправні дії підприємців призвели до необхідності покриття збитків Нафтогазу із державного бюджету в особливо великих розмірах.

Служба безпеки України ініціювала перед Нацкомісією позапланові перевірки з дотримання ліцензованої діяльності комерційних структур, які підтвердили факти нецільового використання «комунального газу».

За матеріалами СБУ та НКРЕКП Національним антикорупційним бюро відкрито кримінальне провадження за фактами вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.

У рамках досудового розслідування оперативники спецслужби встановили основних фігурантів справи, яких Національне антикорупційне бюро України затримало згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі вирішується питання про оголошення підозр, а також обрання запобіжних заходів. Триває досудове слідство.

Telegram Channel