Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Німецькі фахівці допоможуть модернізувати систему теплопостачання у Володимирі-Волинському

Волинь-нова

Німецькі фахівці допоможуть модернізувати систему теплопостачання у Володимирі-Волинському

Про це під час брифінгу повідомили учасники делегації Володимира-Волинського, яка відвідала з робочою поїздкою місто Цвікау (ФРН)

Як розповів перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук, німецькі спеціалісти уже вивчають матеріали щодо мережі теплопостачання у нашому місті та працюють над рекомендаціями щодо модернізації котелень і проведення комплексного енергоаудиту закладів бюджетної сфери, йдеться на сайті міськради.

Також посадовець відзначив, що місто Володимир-Волинський вперше увійшло до маршруту європейського автобусного туру, а також було представлене на ярмарці міст-партнерів Цвакау.

Усі технології винайдені давно, німці зуміли їх ефективно застосувати.

Депутат міської ради Сергій Радкевич розповів, що котельні у Німеччині – це абсолютно закриті невеликі приміщення, у яких усе автоматизовано. Тож завітавши на такий об’єкт, наша делегація ще майже годину дожидалась майстра мобільного пункту, який обслуговує котельню. Лише по його приїзді об’єкт відкрили для відвідувачів, іншого персоналу там не було. До слова, посадовець мерії, який супроводжував нашу делегацію, теж потрапив у котельню у своєму місті уперше, адже у німців спостерігається вузька спеціалізація, кожен займається лише своєю справою, тож заступник мера, який відповідає за міжнародні зв’язки не знайомий із сферою виробництва та постачання тепла. А власне котельня стравила на Сергія Радкевича особливе враження.

-Так, немов під капот машини заглянув, – коментує депутат, – величезний двигун на рідкому газі виробляє електроенергію та тепло одночасно. Усі технології винайдені давно, німці зуміли їх ефективно застосувати. Мало того, така котельня практично не потребує обслуговування, та й працювати у такому шумі для людини було б неможливо. Крім того, майстер, який час від часу здійснює технічний нагляд, каже, протягом року у котельні можливі лише 2-3 незначні збої у системі, які вони швидко усувають.

Telegram Channel