Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Голобська лікарня буде!

Волинь-нова

Голобська лікарня буде!

Медичний заклад надалі функціонуватиме у формі амбулаторії та денного стаціонару

16 січня 2018 року голова райдержадміністрації Віктор Козак узяв участь у зустрічі із голобчанами та мешканцями прилеглих населених пунктів, - пише holoby.com.ua.

Йшлося про долю чи не найважливішого для них об’єкта – місцевої лікарні. Тож у будинку культури смт Голоби було велелюдно, а на всі запитання мешканців відповіли: головний лікар Ковельського МТМО Олег Самчук, представники районної та місцевої влади.
  До обговорення також долучилися голова районної ради Андрій Броїло, Голобський селищний голова Сергій Гарбарук, головний лікар тутешньої лікарні Олег Кубай. Головний міф, який варто розвіяти – питання закриття лікарні. Посадовці: цього не відбудеться однозначно. А далі організували його у форматі запитання-відповідь.

Людей цікавили реорганізація лікарні та її штату, забезпечення медичними фахівцями, фінансування закладу, забезпечення обладнанням, використання приміщень, пільги для окремих категорій, організація медичних оглядів, принципи сімейної медицини та нестача відповідних фахівців.

– Шановні земляки! Голобська лікарня буде! – мовив Віктор Козак. – Районна влада, завжди сприятиме тому, аби цей об’єкт функціонував у формі, потрібній для людей і згідно стандартів сучасної медицини. 

 Олег Самчук відповідав на запитання громадян, серед яких – не лише жителі Голоб, а й решти сіл ОТГ та прилеглих територій, зокрема Велицької, усі ті, хто звертається за медичною допомогою у згаданий заклад. Людей цікавили реорганізація лікарні та її штату, можливість забезпечення медичними фахівцями вторинної ланки, фінансування закладу, забезпечення медичним обладнанням, шляхи використання старого поліклінічного приміщення, пільги для окремих категорій, організація медичних оглядів, принципи сімейної медицини та нестача відповідних фахівців тощо.

Головний лікар Ковельського МТМО прояснив ситуацію: серед тез, що прозвучали – медичний заклад надалі функціонуватиме у формі амбулаторії та денного стаціонару; скорочення штату працівників відбувалося з огляду на нестачу фінансування, котре відбувається у розрахунку на кожного пацієнта, шляхом переведення на відповідні посади у Ковельську центральну районну лікарню. Стосовно фахівців вузьких галузей, законодавство регламентує їх наявність лише у закладах вторинної ланки, однак керівництво організує прийом спеціалістів у встановлені дні. На сьогодні по вівторках приймає гінеколог. 

Приміщення колишньої поліклініки планують переобладнати з метою надання квартир і тим лікарям, котрі довгі роки трудилися на ниві місцевої медицини.

Наразі проблемою є нестача сімейних лікарів. Олег Самчук бачить вирішення проблеми шляхом заохочення фахівців – до прикладу, забезпеченням службовим житлом. Приміщення колишньої поліклініки планують переобладнати з метою надання квартир і тим лікарям, котрі довгі роки трудилися на ниві місцевої медицини. «Днями чекаємо на проектанта», – повідомив Олег Олегович. 
  Підбиваючи підсумки, учасники зустрічі зауважили: вимога часу – організація якісної медицини первинної ланки на базі тутешнього закладу – професійної діагностики та лікування хронічних хвороб. А завдання посадовців – укріплення матеріально-технічної бази та забезпечення сімейними лікарями. Для цього і докладатимуть зусиль.

Telegram Channel