Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Росіяни злякалися… банкнот номіналом 200 рублів

Нові гроші не приймають і банкомати.

Фото із сайту «Коммерсант».

Волинь-нова

Росіяни злякалися… банкнот номіналом 200 рублів

На них зображений Крим

Російські громадяни і компанії бояться приймати нові купюри номіналом в 200 руб. і 2 тис. руб. Росспоживнагляд пригрозив штрафами за відмову приймати ці банкноти. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на «Коммерстант».

«Будь-яка відмова продавця в прийомі нових банкнот Банку Росії, що володіють усіма встановленими ознаками платоспроможності, номіналом 200 і / або 2000 рублів в рахунок оплати тих чи інших товарів (послуг) має розглядатися як протиправне діяння, що утискає права споживачів і необгрунтовано перешкоджає укладенню договору купівлі-продажу», – йдеться в повідомленні Росспоживнагляду.

Нові купюри не викликають у громадян довіри, виглядають, як «фантики» з монополії, до того ж, підозріло схожі на євро.

Відомство уточнює, що тим, хто не прийме нові банкноти, можуть загрожувати штрафи за «включення в договір умов, що утискають права споживача». Максимальний розмір штрафу для компаній – 50 тис. руб.

Крім того, з 18 по 25 січня Росспоживнагляд відкриває всеросійську гарячу лінію з прийому купюр нового зразка.

Купюри номіналом 200 і 2000 рублів випущені в жовтні 2017 року. На банкноті в 200 рублів зображені символи окупованого РФ українського Севастополя. На іншій – Далекого Сходу.

Як зазначає «Комерсант», нові купюри не викликають у громадян довіри, виглядають, як «фантики» з монополії, до того ж, підозріло схожі на євро. Банкноти не подобаються навіть детекторам купюр – ультрафіолетові апарати вважають їх підробкою. Нові гроші не приймають і банкомати.

Telegram Channel