Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Розстрілювали всіх: спливли невідомі факти про тітушок Майдану

Волинь-нова

Розстрілювали всіх: спливли невідомі факти про тітушок Майдану

Учасник Євромайдану розповів про злочини «тітушок»

Бізнесмен, агент під прикриттям НАБУ Євген Шевченко розповів про невідомі факти Євромайдану, учасником яких він був особисто. Про факти, які озвучив Шевченко,  повідомляє видання Знай з посиланням на Рoliteka.

За словами бізнесмена , знаковим днем стало 2 грудня, коли на Майдан вийшло мільйон українців. Це показало, що є реальний шанс змінити країну, і за нього треба триматися зубами.

"Спочатку просто ходив, співав пісні і кричав гасла. А 19 січня, коли на Грушевського понеслося… отруївся газом, хоча тоді приїхав просто подивитися. Потім вже, звичайно, возив бензин у каністрах, пляшки, але сам я їх ні в кого не кидав… дрова, шини возив, медикаменти купував, допомагав як міг", – розповів Шевченко.

Я бачив, як увечері 18 лютого через МВС вийшла група тітушок, яка розстрілювала потім на Володимирській всіх, і в тому числі вбили журналіста Веремія.  

За його словами, в січні якраз приїхали перші "тітушки" з Харкова і почали громити машини на Подолі, потім на Арсенальній та в центрі.

Крім того, Шевченко розповів про такий невідомий факт.

"Я бачив, як увечері 18 лютого через МВС вийшла група тітушок, яка розстрілювала потім на Володимирській всіх, і в тому числі вбили журналіста Веремія. Вони спустилися по Шовковичній, потім через Бессарабку і на Володимирську. Я знав позивні багатьох гаїшних постів, у мене були знайомі в ДАІ, а я часто швидко їздив. І коли мене зупиняли, то говорив: я поспішаю на 116-й. Це номер їх поста на Подолі. І мене, прийнявши за свого, відпускали без штрафу. І ось я в той вечір підкотив до цих “тітушок” біля Михайлівського, дурника включив. Кажу: хлопці, я зі 116-го їду на 54-й, ви як взагалі? Я це запитав, щоб зрозуміти, хто це – менти чи ні. А вони у відповідь: "Братуха, що ти ліпиш? Їдь звідси краще". Я зрозумів, що це не менти. Покрутився ще якийсь час, але ніхто не стріляв, і я поїхав додому", – згадує Шевченко.

"Потім вже в новинах побачив, що вони таки стріляли. Стало зрозуміло, що просто так все не закінчиться, і потрібно озброюватися. На наступний день ми почали шукати зброю. В принципі дві години знадобилося мені, щоб її знайти. Калаші ми купили по 2,5 тисячі доларів …", - розповів учасник тих подій на Майдані.

Telegram Channel