Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Чи готова Ратнівщина до надзвичайних ситуацій?

Волинь-нова

Чи готова Ратнівщина до надзвичайних ситуацій?

Перший заступник голови Ратнівської районної державної адміністрації Євген Савлук провів засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Під час засідання члени комісії, повідомляє сайт райдержадміністрації, розглянули ряд важливих питань. Євген Петрович проінформував присутніх про План роботи районної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на 2018 рік. Присутні одноголосно вирішили схвалити запропонований проект плану та у встановленому порядку подати його на затвердження голові райдержадміністрації.

З інформацією про стан пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту об’єктів соціальної сфери (дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, закладів охорони здоров’я із стаціонарним лікуванням, будинків для людей похилого віку та інвалідів), розташованих на території району виступив головний інспектор Ратнівського районного сектору Управління ДСНС України в Волинській області Владислав Шевчик. За результатами позапланових перевірок, які відбулися протягом жовтня-листопада минулого року, у цих закладах виявлено ряд порушень. Тому, розглянувши дане питання, комісія рекомендувала керівникам установ, організацій, сільським та селищним головам: терміново вжити заходів щодо усунення порушень, запропонованих в приписах.

Комісія рекомендувала головам ОТГ - розробити програму матеріального резерву; створити резервний фонд на випадок виникнення надзвичайних ситуацій; призначити відповідальних осіб за цивільний захист та пожежну безпеку.

Доповідач також проінформував учасників наради про стан протипожежного водопостачання на території району та вжиття комплексу заходів щодо попередження надзвичайних ситуацій, недопущення загибелі та травмування людей на них. Пожежні водойми, вуличні гідранти та водонапірні вежі в районі знаходяться у задовільному стані.

Про реалізацію заходів цивільного захисту та пожежної безпеки в об’єднаних територіальних громадах доповів начальник районного сектору Управління ДСНС України в Волинській області Олександр Мицюк. Заслухавши та обговоривши дані інформації комісія вирішила рекомендувати:

головам ОТГ - розробити програму матеріального резерву; створити резервний фонд на випадок виникнення надзвичайних ситуацій; призначити відповідальних осіб за цивільний захист та пожежну безпеку;

сільським та селищним головам, на утриманні яких знаходяться підрозділи місцевої пожежної охорони - забезпечити пожежні автомобілі необхідним запасом паливно-мастильних матеріалів, населені пункти - джерелами протипожежного водопостачання, працівників МПО - відповідним бойовим одягом.

Перший заступник голови райдержадміністрації Євген Савлук також порушив питання безпеки на автошляхах району у разі складної метеорологічної ситуації (снігопадів, ожеледиці, тощо). Посадовець надав відповідні доручення автомобільним службам району щодо вжиття невідкладних заходів для запобігання надзвичайних ситуацій на дорогах.

Олена ВОЛИНЕЦЬ

Telegram Channel