Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Рада прийняла закон про реінтеграцію Донбасу

Волинь-нова

Рада прийняла закон про реінтеграцію Донбасу

Остаточний текст документа поки що невідомий

Верховна Рада в четвер ухвалила в другому читанні і в цілому законопроект №7163 про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях.

За нього проголосували 280 депутатів, пише LB.ua.

Парламент із вівторка розглядав поправки до цього законопроекту, проваливши всі з них. Однак перед голосуванням депутат Іван Вінник, який представляв документ, зачитав цілу низку техніко-юридичних правок, які були враховані без розгляду. Крім того, депутати підтримали кілька раніше відхилених правок. Тому остаточний текст документа поки що невідомий.

Перед голосуванням депутат Іван Вінник, який представляв документ, зачитав цілу низку техніко-юридичних правок, які були враховані без розгляду. Крім того, депутати підтримали кілька раніше відхилених правок.  

Загалом документ не змінився, він визначає контрольовані "ДНР" і "ЛНР" території як тимчасово окуповані Росією.

Військова присутність України на Донбасі визначається як "заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, стримування і відсічі російській збройній агресії в Донецькій і Луганській областях". Вносяться відповідні правки в інші законопроекти, які замінять термін "антитерористична операція".

Керівництво силовиками, задіяними в цих заходах, покладається на Об'єднаний оперативний штаб Збройних Сил України.

Telegram Channel