Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Боголюбах підростають юні лісівники

Волинь-нова

У Боголюбах підростають юні лісівники

Ківерцівські лісівники укомплектували клас Боголюбського шкільного лісництва і завітали на урок до своїх юних колег

До учнів Боголюбського шкільного лісництва, що діє у Боголюбській ЗОШ І-ІІІ ст. Луцького р-ну на базі ДП «Ківерцівське ЛГ», завітали їхні шефи-лісівники. Привідом стало те, що у класі учнівського лісництва з’явилися нові парти і стільці, які їм подарувало ДП «Ківерцівське ЛГ», інформує прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Ще раніше за фінансової підтримки цього лісогосподарства клас учнівського лісництва обладнано усіма необхідними інформаційними матеріалами.

Цієї весни, як повідомив лісничий Боголюбського лісництва Сергій Забожчук, юним лісівникам доведеться посадити мінімум 5 гектарів новолісся. 

Гості, а серед них були голова обласної організації Товариства лісівників України, начальник відділу лісового господарства Волинського ОУЛМГ Борис Бабеляс, директор ДП «Ківерцівське ЛГ» Віталій Каращук, лісничий Боголюбського лісництва цього ж лісогосподарства Сергій Забожчук приїхали не тільки, щоб на власні очі побачити новопридбані меблі, а й ближче познайомитися зі своїми юними колегами – членами учнівського лісництва. На зустріч прийшли 23 дев’ятикласники.

 

Усі вони вже знають, що таке ліс, як його створювати, доглядати, наскільки важлива підтримка природи людиною, адже школа щовесни бере участь у Всеукраїнській акції Державного агентства лісових ресурсів України «Майбутнє лісу у твоїх руках», створила десятки гектарів лісових культур. Цієї весни, як повідомив лісничий Боголюбського лісництва Сергій Забожчук, юним лісівникам доведеться посадити мінімум 5 гектарів новолісся.

Дев’ятикласників ця новина дуже потішила, адже попри особисті позитивні відчуття, отримані під час садіння саджанців, усі її учасники за доброю вчительською традицією цієї школи отримують ще й найвищі бали з предметів, маючи можливість значно покращити свій рейтинг успішності.

 

Звісно, остаточно дев’ятикласники ще не визначилися з майбутньою професією, але лісовий, природничий вектори їм дуже імпонують. Втім, і самі гості зізнавалися, що до вибору професії підійшли тільки у випускному класі. Тобто їх вибір був виваженим, як кажуть, на все життя. Кожен лісівник розповів про свою стежку до професії, особливості своєї роботи, кар’єрний ріст, здобутки, завдання на цей рік.

Telegram Channel