Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Любешівців застерігали від помилок у відкритті власної справи

Волинь-нова

Любешівців застерігали від помилок у відкритті власної справи

У Любешівському районному центрі зайнятості для безробітних громадян було проведено інформаційний семінар на тему « Як розпочати свій бізнес»

Мета заходу – інформування безробітних про стан ринку праці та перспективи розвитку підприємництва в регіоні, сприяння служби зайнятості в організації та провадженні підприємницької діяльності.

Гарна ідея є основою будь-якого бізнесу і дуже часто для її реалізації можна використати свою спеціальність, знання, досвід і захоплення.

Під час семінару профорієнтатор центру зайнятості, повідомляється на сторінці у «Фейсбуці», Тетяна Клямар надала присутнім інформацію про законодавчі підстави виплати допомоги по безробіттю одноразово, створення умов для розвитку самозайнятості населення та підтримки підприємницької ініціативи. Розглянули поняття бізнес-ідеї та бізнес-плану. Увагу присутніх було звернуто на те, що помилковий вибір бізнес-ідеї може призвести, у кращому випадку, до втрати часу людиною, а в гіршому - до втрати грошей, які потрібно вкласти в її розвиток. Отже, слід досить відповідально підійти до вибору тієї справи, якою людина планує займатись. Гарна ідея є основою будь-якого бізнесу і дуже часто для її реалізації можна використати свою спеціальність, знання, досвід і захоплення.

Також під час заходу були висвітлені питання психологічних аспектів підприємницької діяльності. Адже перш ніж визначитися з питанням, у якій сфері діяльності відкривати свій бізнес, потрібно добре проаналізувати свої бажання, вміння та особливості свого характеру, і не боятись труднощів переваги та недоліки відкриття та ведення власної справи. Для цього у центрі зайнятості можна пройти профорієнтаційне тестування, результати якого покажуть сильні сторони людини.
Учасники заходу мали змогу отримати відповіді на запитання. Дві особи зацікавилися даної послугою. З ними буде вестись робота по втіленню їх бізнесових намірів у життя.

Олена ВОЛИНЕЦЬ

 

Telegram Channel