Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У річці Турії ковельчани набирали освячену воду

Волинь-нова

У річці Турії ковельчани набирали освячену воду

Цілющу силу йорданської води відчули віряни і при занурненні в ополонку

У Ковелі з ініціативи духовенства Української Православної Церкви Київського Патріархату, очолюваного протоієреєм Анатолієм Александруком, щороку 19 січня проводиться урочисте Богослужіння і водосвяття на міському водосховищі, що в центрі міста.

Не стало винятком і цьогорічне Водохреще. Не зважаючи на пронизливий вітер і мокрий сніг, поблизу ДЮСШ «Ніка-Сільмаш» зібралися  в обідню пору десятки людей різного віку. Прийшли навіть молоді батьки з маленькими дітками у колясках.

Охочі зануритися в освячену воду, а їх виявилося досить багато, почергово заходили у водойму в спеціально для цього вирубаній ополонці, яка мала форму хреста.

Звершивши обряд Богослужіння в супроводі церковного хору отець Анатолій освятив воду у Турії і звернувся до присутніх з вітальним словом. Він подякував за участь в традиційній церемонії водосвяття, побажав добра і благополуччя, а найголовніше – миру в нашому спільному українському домі і, звичайно ж, скропив усіх цілющою йорданською водою.

А далі охочі зануритися в освячену воду, а їх виявилося досить багато, почергово заходили у водойму в спеціально для цього вирубаній ополонці, яка мала форму хреста. Всі інші набрали у принесений посуд річкової води, котра, як вони сподіваються, додасть їм сили і здоров’я на весь наступний рік.

Цікаво відзначити, що масові купання відбулися і в інших місцях замерзлої Турії, вода якої після проливних осінніх дощів як ніколи чиста і свіжа.

Іван КОВЕЛЬСЬКИЙ

 

Telegram Channel