Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Діти волинських героїв відвідали різдвяний Люблін

Волинь-нова

Діти волинських героїв відвідали різдвяний Люблін

За сприяння та ініціативи волонтерського руху Мeцeнaти для сoлдaтa (МдС) 20 дітей Небесного Легіону нещодавно повернулись з-за кордону, відвідавши після Різдвяних свят Польщу

Окрім Волині у 3-хденній поїздці взяли участь діти у котрих війна відібрала батьків і безтурботне дитинство з Рівненської, Львівської та Київської областей, повідомляє у «Фейсбуці» Руслан Теліпський.

МдС виражає щиру вдячність архієпископу Люблінської архідієцезії Станіславу Будзікові та о. Мірославу Ладняку з Костелу Св. Войцеха, що взяли безпосередній патронат нашого приїзду і приклали максимум зусиль, аби ця поїздка відбулась і закарбувалась дітям на довгу пам’ять, забезпечивши підтримкою нашого проекту по ту сторону Бугу багатьох партнерів, меценатів, люблінську мерію та доброзичливих польських друзів.

Насичене дозвілля, гарний прийом, вишукані страви, море розваг та екскурсій, подарунки та частування, спільне колядування та зустріч з неймовірними людьми – ось що найбільше запам’ятають наші діти, котрі на вдячність приготували колядки та щедрівки!

Група проживала без перебільшення в одному з найкращих помешкань у Любліні – в гостьовому будинку-готелі Dom na Podwalu, якому вже понад 300 років і перебуває в ідеальному стані. Дана будівля розміщена в комплексі історичних споруд та знаходиться в самому центрі Старого міста, а з вікон номерів відкривається чудова панорама на Люблінський замок!!! Директор Marek Brodacki гостинно відкрив для нас навстіж не тільки двері свого готелю – але й своє серце, ставши за короткий час великим другом і опікуном для дітей, супроводжуючи їх усюди упродовж 3 днів нашого перебування!!! Несподівано для нас стала приємною зустріччю і дружбою з лучанкою Margarita Margarita Nagaeva, котра є органісткою у храмі Св. Войцеха, а цей костел безпосередньо входить в архітектурний ансамбль гостьового будинку де ми проживали! Ми були вражені, коли Маргарита для всіх 22 учасників поїздки вручила особисто від себе у якості доброї згадки про знайомство теплі шапки чи рукавички.

Насичене дозвілля, гарний прийом, вишукані страви, море розваг та екскурсій, подарунки та частування, спільне колядування та зустріч з неймовірними людьми – ось що найбільше запам’ятають наші діти, котрі на вдячність приготували колядки та щедрівки!

За ці три дні діти небесного легіону відвідали багато об’єктів, мали багато зустрічей і подій:

- ознайомились з чудовим замком та побачили цікаву люблінську архітектуру; 
- намилувались святковою ілюмінацією та досхочу «поспацерували старувкою»;
- поколядували у 2-х храмах та у центральній шопці напроти Люблінської ратуші;
- відвідали майстерню з хенд-мейд виробів «Jarmark Lubelski»;
- отримали майстер-клас з витинання, різьблення, гончарства та кошикоплетіння;
- ознайомились з найцікавішими настільними іграми польських ровесників;
- отримали подарунки від Святого Миколая, і відвідали його майстерню;
- скоштували традиційні польські страви та відчули правдиву гостинність;
- познайомились з мером міста Кшиштофом Жуком та депутатом міськради Кшиштофом Становскім; генеральним консулом України в Любліні Василем Павлюком, керівником цукрової фабрики «Pszczółka (Бджілка)» Алєксандером Баторскім;
- відвідали приміщення люблінського «ужонду», де голосують місцеві депутати, а також мерський кабінет, та дали інтерв’ю місцевим ЗМІ;
- побували в Україні, завітавши до нашого консульства;
- набаламутились в місцевому аквапарку та досхочу настрибались на батутах;
- побували ВІПами, журналістами і «пілкажами» на сучасній футбольній арені;
- а ще відвідали музеї, футбольний клуб, центр туризму та побували на закупах.

Telegram Channel