Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
NASA випробувало ядерний реактор для місії на Марс

Реактор назвали Kilopower.

Фото із сайту https://tnenergy.livejournal.com .

Волинь-нова

NASA випробувало ядерний реактор для місії на Марс

Пристрій має розмір приблизно такий, як рулон паперового рушника

Американські вчені у Неваді успішно випробували ядерний реактор, що розроблений для виробництва енергії під час довготривалої місії на Марс. Про це повідомляє «Високий замок» із посиланням на Reuters.

«Випробування в Неваді компактної атомної енергетичної системи, розробленої для підтримки довготривалої місії NASA на непривітній поверхні Марса, були успішними. На березень запланований повномасштабний запуск», – йдеться в повідомленні.

«Марс – це дуже складне середовище для енергетичних систем, що має менше сонячного світла, ніж Земля або Місяць, дуже холодну нічну температуру, пилові бурі…»

Реактор назвали Kilopower. Дослідники зазначили, що одним із основних завдань підготовки довгострокових космічних місій є створення потужного джерела енергії, щоб забезпечувати колоністів енергією тривалий час, і досить легкого для того, щоб його можна було перевезти на іншу планету.

«Марс – це дуже складне середовище для енергетичних систем, що має менше сонячного світла, ніж Земля або Місяць, дуже холодну нічну температуру, пилові бурі, які можуть тривати тижні і місяці та охоплюють усю планету», – сказав заступник директора NASA з космічних технологій Стів Юрчук.

Пристрій використовує реакторну форму урану-235.
Пристрій використовує реакторну форму урану-235.

 За його словами, компактні розміри Kilopower і його потужність дозволять астронавтам доставити кілька блоків на одному кораблі і забезпечити генерацію десятків кіловат потужності на Марсі.

Випробування Kilopower почалися восени 2017 року. Пристрій використовує реакторну форму урану-235, що має розмір приблизно такий, як рулон паперового рушника.

Telegram Channel