Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
20 дітей Небесного легіону відвідали різдвяний Люблін

Волинь-нова

20 дітей Небесного легіону відвідали різдвяний Люблін

За сприяння та ініціативи волонтерського руху «Мeцeнaти для сoлдaтa» 

 Окрім Волині у 3-хденній поїздці взяли участь діти, у котрих війна відібрала батьків і безтурботне дитинство з Рівненської, Львівської та Київської областей, пише Руслан Теліпський на Фейсбук.

МдС висловлює щиру вдячність архієпископу Люблінської архідієцезії Станіславу Будзікові та о. Мірославу Ладняку з Костелу Св. Войцеха, що взяли безпосередній патронат приїзду і приклали максимум зусиль, аби ця поїздка відбулась і закарбувалась дітям надовго, забезпечивши підтримкою проекту багатьох партнерів, меценатів, люблінську мерію та доброзичливих польських друзів.

Насичене дозвілля, гарний прийом, вишукані страви, море розваг та екскурсій, подарунки та частування, спільне колядування та зустріч з неймовірними людьми – ось що найбільше запам’ятають наші діти, котрі на вдячність підготували колядки та щедрівки!

До реалізації даного проекту з української сторони долучились давні друзі МдС: компанія пасажирських перевезень «Луцьк Експрес», Піцерія Соло, готель «Кедем», Волинська обласна бібліотека для юнацтва, і новий спонсор - «Ваша Оптика».

Насичене дозвілля, гарний прийом, вишукані страви, море розваг та екскурсій, подарунки та частування, спільне колядування та зустріч з неймовірними людьми – ось що найбільше запам’ятають наші діти, котрі на вдячність приготували колядки та щедрівки!

Група проживала в гостьовому будинку-готелі Dom na Podwalu, якому вже понад 300 років і який досі перебуває в ідеальному стані. Будівля розміщена в комплексі історичних споруд та знаходиться в центрі Старого міста, а з вікон номерів відкривається чудова панорама на Люблінський замок. 

За ці три дні подорожувальники встигли охопити багато об’єктів, зустрічей і подій.

 

Ознайомились з чудовим замком та побачили цікаву люблінську архітектуру; намилувались святковою ілюмінацією; поколядували у 2-х храмах та центральній шопці напроти Люблінської ратуші; відвідали майстерню з хенд-мейд виробів «Jarmark Lubelski»; отримали майстер-клас з витинання, різьблення, гончарства та кошикоплетіння; ознайомились з найцікавішими настільними іграми польських ровесників; отримали подарунки від Святого Миколая, і відвідали його майстерню, скуштували традиційні польські страви; познайомились з мером міста Кшиштофом Жуком та депутатом міськради Кшиштофом Становскім; генеральним консулом України в Любліні Василем Павлюком, керівником цукрової фабрики «Pszczółka (Бджілка)» Алєксандером Баторскім; побачили, де голосують місцеві депутати, дали інтерв’ю місцевим ЗМІ, завітали до нашого консульства, були в місцевому аквапарку та досхочу настрибались на батутах;  на сучасній футбольній арені; а ще відвідали музеї, футбольний клуб, центр туризму та побували на закупах.

 

 

Telegram Channel