Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Екс-командувача сухопутних військ США здивувало, що Україна просить Javelin і продає танки

Волинь-нова

Екс-командувача сухопутних військ США здивувало, що Україна просить Javelin і продає танки

Американський військовий пов’язав недостатню координацію в оборонній сфері України з нестачею прозорості в цій галузі

Екс-командувач сухопутних військ США у Європі Бен Годжес розповів, що його вразила нерозвиненість координації в оборонному секторі України, коли країна продає зброю під час війни

Про це він заявив під час брифінгу, повідомляє «Еспресо» з посиланням на «Голос Америки».

«Що це? – «Це на експорт» – «Експорт? Ви просите Javelin (протитанкові ракетні комплекси, – ред.), а самі експортуєте танки?»

Генерал розповів про свій візит до Харківського танкового заводу:

«Я захоплююся історією і чув про Харківський танковий завод. Харків був дуже важливим містом в часи Другої світової війни. Т-34, можливо, найбільш знаменитий танк Другої світової там був розроблений і вироблявся. Я помітив на іншому боці території заводу цілий ряд блискучих нових танків. Я запитав: «Що це? – «Це на експорт» – «Експорт? Ви просите Javelin (протитанкові ракетні комплекси, – ред.), а самі експортуєте танки?», – здивувався Годжес.

«Вони мають технічну спроможність виробляти справді дуже гарні речі, але через те, яким чином побудована їхня оборонна промисловість і недостатню прозорість, вони не купують, чи не можуть собі дозволити. Я не експерт, але вони могли б виробляти більше, але ми повертаємось до того, якою є структура їхньої економіки і як працює парламентський нагляд», - наголосив Годжес.

Telegram Channel