Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Як зимує худоба на Ратнівщині

Волинь-нова

Як зимує худоба на Ратнівщині

Начальник відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації Павло Ковч та головні спеціалісти відділу Тетяна Дудка, Галина Лавренюк здійснили робочу поїздку в СВК «Україна» та ТОВ «Гірники Агро»

 У рамках поїздки було обстежено тваринницькі ферми агроформувань.

Про стан зимівлі худоби в господарстві ТОВ «Гірники Агро» інформував керівник Микола Мерчук. В господарстві утримується 237 голів великої рогатої худоби в тому числі 90 голів корів. Надій на корову в минулому році склав понад 2300 кг., народилося 113 голів телят, вихід на 100 корів становить 78 голів, введено 39 голів нетелів. На зимово- стійловий період заготовлено 70 тонн сіна, 250 - соломи, 270 - силосу, 70 - концентрованих кормів.

На зимово- стійловий період заготовлено 70 тонн сіна, 250 - соломи, 270 - силосу, 70 - концентрованих кормів.

Начальник відділу агропромислового розвитку Павло Ковч зазначив, що зимівля в агроформуваннях проходить задовільно, в нинішньому році для розвитку галузі тваринництва необхідно особливу увагу звернути на забезпеченість громадського тваринництва повноцінними кормами, що дасть можливість підвищити продуктивність стада і відгодівельного поголів’я та збільшити чисельність великої рогатої худоби. В минулому році цим двом господарствам з місцевого бюджету була надана фінансова підтримка розвитку підприємств агропромислового комплексу по напрямку часткового здешевлення вартості штучного осіменіння корів на суму 5690 грн. та по напрямку дотація сільськогосподарським підприємствам і фермерським господарствам за посів жита на суму 6500 грн.

Олена ВОЛИНЕЦЬ

Telegram Channel