Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Представники ОТГ Миколаївщини вивчали досвід створення та функціонування волинських ЦНАПів

Фото із Фейсбуку

Представники ОТГ Миколаївщини вивчали досвід створення та функціонування волинських ЦНАПів

25 січня на Волинь із навчальною поїздкою завітали представники Миколаївської області для вивчення досвіду створення та функціонування ЦНАПів

Про це інформує Центр розвитку місцевого самоврядування у Волинській області.

До складу делегації із Миколаївщини увійшли представники місцевих об’єднаних територіальних громад, ОДА, державні реєстратори та експерти та працівники Миколаївський Центр розвитку місцевого самоврядування.

Із вітальним словом до присутніх звернувся директор Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Пархом'юк. Він розповів про Волинську область та стан децентралізації у ній.

Експерт Компоненту 2 Програми U-LEAD, керівник проекту ЄС з модернізаціі ЦНАП Roman Matviichuk презентував Компонент 2 Програми U-LEAD щодо створення розгалуженої мережі ЦНАП в ОТГ України.

Він розповів присутнім про моделі ЦНАП та кроки створення ЦНАП в ОТГ.

 

 «ЦНАП - це стіл, не стільці, не вікна і не стіни», - наголосив Роман Матвійчук. Під час свого виступу він закликав представників ОТГ брати на роботу у ЦНАПи не випадкових людей, а тих, які справді хочуть займатися наданням адміністративних послуг.

Гості із іншої побласті побували в об’єднаних територіальних громад Волині, де дізналися про успішну практика Голобської, Зимнівської, Устилузької ОТГ в організації роботи ЦНАПу та наданні адмінпослуг.

Наголосив експерт на максимальній прозорості процесів у ЦНАПах, можливостях віддалених робочих місць, мобільних центрах тощо.

Він додав, що під час оцінювання можливостей появи ЦНАПу у громаді варто звернути увану на чисельність громади та кількість населення у адміністративному центрі, врахувати попит у громаді та детально проаналізувати економічну складову.

Представники миколаївських громад із інтересом дізналися про перелік послуг ЦНАП, найпопулярніші послуги, основні механізми залучення послуг (інтеграція послуг у ЦНАП, прийняття узгоджених рішень, придбання обладнання для надання послуг тощо), фінансові аспекти створення ЦНАП.

 

 Не менш важливими виявилися поради від досвідченого експерта, наприклад, про утеплення приміщення, важливість першого контакту у ЦНАПі та міжмуніципальне співробітництво тощо.

Також гості із іншої побласті побували в об’єднаних територіальних громад Волині, де дізналися про успішну практика Голобської, Зимнівської, Устилузької ОТГ в організації роботи ЦНАПу та наданні адмінпослуг.

Telegram Channel