Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Черги за біометричними паспортами у Ковелі зменшаться: влада закупить робочу станцію

Волинь-нова

Черги за біометричними паспортами у Ковелі зменшаться: влада закупить робочу станцію

Відбулась чергова тридцять третя сесія міської ради. На ній було розглянуто рекордну кількість питань – понад сто

На початку депутати озвучили запити і звернення, які в основному стосувались благоустрою міста.

У ході роботи з-поміж іншого депутати погодили зміни до міського бюджету, які передбачають виділення коштів для придбання робочої станції для оформлення та видачі документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус. Тобто паспортів з безконтактним електронним носієм у формі ID-картки (біометричних паспортів).

У комплект станції входить обладнання для зняття біометричних даних особи. Воно коштує 301 тисячу гривень. Крім того, з міського бюджету буде виділено ще 199 тисяч гривень на влаштування оптоволоконного каналу зв’язку для виконання функцій з оформлення та видачі паспорта громадянина України та обслуговування мережі.

У комплект станції входить обладнання для зняття біометричних даних особи. Воно коштує 301 тисячу гривень.

Придбання цього устаткування має зменшити у Ковелі черги для отриманням паспортів у Міграційній службі. Насамперед, нове обладнання буде обслуговувати підлітків, які звертаються за документом вперше. Як відомо, згідно законодавства кожен, хто досяг 14-річного віку, зобов'язаний отримати паспорт громадянина України.

Варто наголосити, що робоча станція — це не устаткування з виготовлення паспортів (ID-карток), а лише апарат для зняття біометричних даних громадянина. Вона буде встановлена у приміщенні Центру надання адміністративних послуг.

Також  відбувся перерозподіл коштів на благоустрій. У результаті передбачено 640 тисяч гривень на будівництво мережі водовідведення на вулиці Луговій. Це допоможе розв’язати проблему підтоплень на вулицях Червоного Хреста, Федьковича, Жуковського, Зеленій, де останнім часом вона стоїть особливо гостро.

Буде вирішене питання з будівництва зовнішніх мереж для електропостачання житлового масиву (23 будинки з господарськими будівлями та спорудами) по вул.Величковського. На це спрямують  450 тисяч гривень.

Передбачені кошти на медицину, зокрема майже 200 тисяч гривень на поточний ремонт приймального відділення акушерського стаціонару пологового будинку. Виділено додатковий ресурс і на харчування та придбання медикаментів.

Депутати підтримали зміни до Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства м.Ковеля на 2016-2020 роки. Варто сказати, що на минулій сесії не вистачило голосів  для прийняття цього рішення. Нині ж обранці громади підвердили, що їх пропозиції і зауваження враховано.

Всього на реалізацію Програми у 2018 році передбачено майже 74 мільйони гривень. З них левова частка – на благоустрій міста – понад 21 мільйон гривень.

Значні асигнування знову ж таки виділяються на будівництво водопровідної мережі від НС-2 по вул. В.Кияна до мікрорайону Ковель-2 – 8 мільйонів 700 тисяч гривень та вуличної мережі водопостачання по вул. Ходкевича, Юності, Комарова, Б.Хмельницького, Санітарній, Шептицького, Шишкіна ( район ветсанзаводу) – 1 мільйон 430 тисяч гривень.

Всього на реалізацію Програми у 2018 році передбачено майже 74 мільйони гривень. З них левова частка – на благоустрій міста – понад 21 мільйон гривень.

На реконструкцію котельні по вул. Незалежності,23 - два мільйони гривень, каналізаційних очисних споруд – майже три мільйони, капітальний ремонт водовідведення по вул. Ветеранів та в районі вулиці Ярослава Мудрого – понад 1 мільйон 200 тисяч гривень. На капітальний та поточний ремонти вулиць  - майже 20 мільйонів гривень.

Також депутати затвердили Програми запобігання та захисту населення і територій міста Ковеля від підтоплення ґрунтовими водами і запобігання виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Обранці громади прийняли звернення до Президента України, в якому підтримали вимоги колишніх силовиків щодо перерахунку їм раніше призначених пенсій. Інше звернення  адресували Президенту України та Голові Верховної Ради, де висловили занепокоєння ситуацією, яка розгортається навколо діяльності Національного антикорупційного бюро України (надалі – НАБУ). З текстами документів можна буде ознайомитись на нашому сайті.

Було розглянуто понад 50 питань, що стосуються регулювання земельних відносин в місті. Депутати взяли до відома інформації про організацію спортивно-масової роботи,  співпрацю з містами-партнерами, про роботу Центру надання адміністративних послуг, управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства, відділу містобудування та архітектури.

Telegram Channel