Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Показ «Кіборгів» на фронті є значно  сильнішим за номінування на «Оскар»

Фото із Фейсбуку

Показ «Кіборгів» на фронті є значно сильнішим за номінування на «Оскар»

Цей фільм транслювали в зоні АТО з 11 по 18 січня, за цей час картину було показано 24 рази. Бійці дивилися стрічку стоячи, при температурі -5 градусів, в оточенні машин. Жоден із глядачів не вийшов із «зали» до закінчення двогодинного перегляду

Новина про те, що фільм «Кіборги» Ахтем Сеітаблаєв (Axtem Seitablaiev) буде подаватися на «Оскар», облетіла широку громадськість зі швидкістю випущеної міни, проте, виявилася всього лише «майстерністю заголовку» - у своєму інтерв’ю режисер сказав буквально наступне: «Ми також, як і всі бажаючі українські кінематографісти, будемо подавати заявку на участь у відборі фільму від України, в Український Оскарівській комітет. Рішення приймає саме комітет».

Режисер отримав нагороду на порядок ціннішу – реакцію бійців, котрим показували фільм упродовж тижня на фронті. Були сльози, сміх, критика, спогади подібних епізодів від тих, хто пройшов ДАП, а також глибоке мовчання – там, де бракувало слів.

Про це йдеться на сторінці «Повернись живим» у Фейсбуці. Але реакція публіки була такою, ніби картина про оборону Донецького аеропорту уже отримала цю винагороду – Ахтемові постійно телефонували із проханням прокоментувати подачу «Кіборгів» на «Оскара», і навіть офіційна заява на сторінці Facebook не зменшила кількість дзвінків.

Бути чи не бути «Оскару» - наразі невідомо. Проте режисер отримав нагороду на порядок ціннішу – реакцію бійців, котрим показували фільм упродовж тижня на фронті. Були сльози, сміх, критика, спогади подібних епізодів від тих, хто пройшов ДАП, а також глибоке мовчання – там, де бракувало слів. Перший показ «Кіборгів» на фронті тривав з 11 по 18 січня, за цей час картину було показано 24 рази.

Проектор, екран, колонка та флешка – такий «портативний кінозал» можна було оперативно розгорнути за будь-яких польових умов.

Одним із найсильніших моментів став показ в одному з кунгів, де бійці дивилися фільм стоячи, при температурі -5 градусів, в оточенні машин. Жоден із глядачів не вийшов із «зали» до закінчення двогодинного перегляду. І цей епізод є значно сильнішим за потенційне номінування на «Оскара».

Telegram Channel