Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Дніпряни подали петицію про перейменування Дніпропетровської області – хочуть Січеславську

«Козацькому краю треба повернути історичну назву!»

Фото із Youtube.

Волинь-нова

Дніпряни подали петицію про перейменування Дніпропетровської області – хочуть Січеславську

Адже нинішня назва краю пов’язана з Григорієм Петровським – одним із організаторів Голодомору та чільного діяча тоталітарного комуністичного режиму

На офіційному інтернет-представництві президента України зареєстровано петицію про перейменування Дніпропетровської області на Січеславську. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на правозахисну групу «СІЧ» у Facebook.

«Слава області, колиски п’яти Січей в минулому і форпосту оборони в теперішній час, має бути підкреслена гідним ім’ям».

«Протягом останніх місяців ми з однодумцями сумлінно вивчали історичні архіви та висновки науковців, вели переговори з народними депутатами та листувались з профільним комітетом. Запасалися аргументами та натхненням. Отже час прийшов, розпочинаємо переможну кампанію за повернення козацькому краю історичної назви», – йдеться в повідомленні.

Правозахисники зазначають, що назва області має бути змінена, оскільки містить згадку про Григорія Петровського – одного з організаторів Голодомору та чільного діяча тоталітарного комуністичного режиму в Україні.

«Натомість слава області, колиски п’яти Січей в минулому і форпосту оборони в теперішній час, має бути підкреслена гідним ім’ям, історичним ім’ям, ім’ям, в якому знайде відображення незламна воля, крицевий дух і славне майбуття», – підкреслено у зверненні на підтримку петиції, яку зареєстрував член ГО «Правозахисна група «СІЧ» Дмитро Рева.

Як відомо, у травні 2016 року Верховна Рада в рамках декомунізації перейменувала місто Дніпропетровськ на місто Дніпро.

Telegram Channel