Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Придумали рецепт від… безробіття

Саме кваліфікація кадрів стане вирішальним фактором конкурентоспроможності компаній у майбутньому.

Фото із сайту Znaj.ua .

Волинь-нова

Придумали рецепт від… безробіття

На економічному форумі в Давосі представили результати масштабного дослідження, згідно з яким на ринку праці в майбутньому залишаться тільки ті працівники, які займатимуться безперервною самоосвітою і зуміють за необхідності поміняти кваліфікацію

Про це йдеться в доповіді «На шляху до революції перекваліфікації: майбутнє і робота для кожного», який підготувала група економістів і фахівців з проблем гендерної рівності, модернізації суспільства та міжнародної міграції, інформує «Телекритика».

Як відзначають автори доповіді, вміння і навички, необхідні на ринку праці, сьогодні змінюються надзвичайно швидко. Тим, хто претендує на гідну заробітну плату й успішну кар’єру, потрібно бути готовими до безперервного процесу самоосвіти і професійного вдосконалення. Саме кваліфікація кадрів стане вирішальним фактором конкурентоспроможності компаній у майбутньому.

Ті працівники, які вчасно перекваліфікуються і змінять напрямок діяльності, зможуть претендувати на збільшення середньорічного заробітку на 15 тисяч доларів. Особливо зростатиме попит на кваліфіковану робочу силу в IТ-сфері, медицині та освіті.

Так, наприклад, дослідження показало, що в США до 2026 року 1,4 мільйона робочих проектів будуть витіснені з ринку праці. Однак ті працівники, які вчасно перекваліфікуються і змінять напрямок діяльності, зможуть претендувати на збільшення середньорічного заробітку на 15 тисяч доларів. Особливо зростатиме попит на кваліфіковану робочу силу в IТ-сфері, медицині та освіті.

Учасники Світового економічного форуму обговорюватимуть результати цього дослідження під час кількох робочих панелей.

На тему працевлаштування в Давосі вже висловився засновник Alibaba мільярдер Джек Ма.

«До 30 років треба потрапити на роботу в хорошу компанію, щоб вивчити, як робляться речі. – сказав Джек Ма. – А з 30 до 40 років треба нарешті вирішити, що робити далі. Якщо ти готовий щось зробити сам – просто роби. І краще займатися тим, що добре виходить. Не потрібно кидатися на те, що зараз популярно або просто цікаво. Потрібно робити те, що краще виходить, тоді буде більше шансів на успіх».

Telegram Channel