Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На Рівненщині хлів із сіном спалахнув, як сірникова коробка (Фото)

ДСНС

На Рівненщині хлів із сіном спалахнув, як сірникова коробка (Фото)

25 січня об 13 год. 14 хв. за номером «101» до пожежно-рятувальної служби надійшло повідомлення про пожежу в приватному господарстві в селі Дубівка, Володимирецького району

На місце події відразу було направлено черговий караул рятувальників 11-ої державної пожежно-рятувальної частини з селища міського типу Володимирець та місцеву пожежну команду з села Кідри, повідомляє ДСНС.

Вогонь встиг і завдати збитків, пошкодивши господарську споруду та частково дровітню, знищив орієнтовно 5 тонн сіна, 4 тонни зерна, господарський інвентар, велосипед, січкарню, електромережу, пошкодив дрова.

Вже за 10 хв., прибувши до місця пожежі, рятувальники з’ясували, що горить частково дерев’яна, частково блочна господарська споруда, крита шифером, розмірами 5х12м. Вогонь невпинно поширювався по горючому навантаженню, в тому числі по сіну, яке зберігалося в будівлі, а також почав поширюватися на впритул розташовану дровітню. Вогнеборці, оперативно провівши бойове розгортання, подали на гасіння водяний ствол. В цей час місцеві жителі, згуртувавшись, також гасили пожежу підручними засобами, рятували худобу, а також стали активно допомагати рятувальникам. Згодом прибула і пожежна автоцистерна з с.Кідри. За деякий час до місця події один з місцевих жителів підігнав бочку з водою. Розібравши покрівлю рятувальники спільно з селянами стали проливати тліюче сіно. Роботи вистачало всім, проте слід відзначити активну допомогу населення, яке не залишились осторонь чужої біди. Саме завдяки цьому пожежу вдалося відносно швидко ліквідувати. Цим вдалося врятувати від повного знищення господарську споруду, та запобігти поширення вогню на поруч розташовані інші будівлі. Вже о 13:37 пожежу вдалося локалізувати, а о 15:25 повністю ліквідувати.

 

Проте вогонь встиг і завдати збитків, пошкодивши господарську споруду та частково дровітню, знищив орієнтовно 5 тонн сіна, 4 тонни зерна, господарський інвентар, велосипед, січкарню, електромережу, пошкодив дрова.

 

 Наразі всі подробиці даної події, остаточна причина виникнення пожежі та обсяги збитків встановлюється.

Telegram Channel