Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Родина загиблого «майданівця» категорично проти методів встановлення пам’ятника Небесній сотні

Волинь-нова

Родина загиблого «майданівця» категорично проти методів встановлення пам’ятника Небесній сотні

Знесши погруддя Шевченка, влада, буцімто, залучила тітушок і собак

У Вінниці почали встановлювати пам'ятник Небесній сотні у вигляді дерева.

Родина Сергія Дідича, Героя Небесної Сотні категорично проти викарбування напису його імені на монументі «Дерево Свободи» на майдані Небесної Сотні.

Про це повідомила дружина Галина Дідич у Facebook, інформує Gazeta.ua.

Вважаємо верхом цинізму встановлювати пам'ятник Небесній сотні шляхом знесення погруддя Кобзарю, залучаючи до цього тітушок і охороняючи будівництво собаками.

«Родина не надавала дозвіл на використання імені Сергія Дідича при проектуванні і встановленні цього монументу і категорично забороняє таке використання. Для нашої сім'ї неприпустимими є методи з допомогою яких вінницька влада добивається того, щоб ліквідувати народне погруддя Шевченка. Вважаємо верхом цинізму встановлювати пам'ятник Небесній сотні шляхом знесення погруддя Кобзарю, залучаючи до цього тітушок і охороняючи будівництво собаками», – йдеться у дописі.

«Дерево Свободи» мають відкрити 20 лютого на 4-ті роковини кривавих розстрілів на Майдані у столиці.

Це буде 5,5-метровий бронзовий пам'ятник у вигляді вишневого дерева, з якого опадає цвіт, але й підніжжя композиції – це карта України, з якої «проростає» вишня. 107 падаючих квіток символізуватимуть героїв, загиблих під час кривавих розстрілів на Майдані зимою 2014-го. Загальна вага композиції становитиме понад 800 кг.

Telegram Channel