Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Звірина Луцького зоопарку наминає вітамін С… у вигляді новорічних ялинок

Волинь-нова

Звірина Луцького зоопарку наминає вітамін С… у вигляді новорічних ялинок

Хоча дехто сприймає зелені деревця просто як іграшку

Новорічно-різдвяні свята завершилися, і лучани викидають ялинки й сосни надвір. Працівники комунального підприємства «Луцькспецкомунтранс» розпочали утилізацію хвойних, повідомляє Волинська регіональна дирекція НСТУ.

Новорічно-різдвяні свята завершилися, і лучани викидають ялинки й сосни надвір.

У луцьких комунальників  робочий день розпочинається о 5-й годині. Двічі або й тричі в тиждень вони їздять містом і збирають ялинки і сосни, які викинули містяни після свят.

Більшість зібраних ялинок і сосен привозять на підприємство. Торік працівники «Луцькспецкомунтрансу» відмовилися від газу і перейшли на твердопаливні котли, де зараз і спалюються хвойні дерева. Економія, за словами керівника закладу Валерія Кузьмича, суттєва.

– Два котли, які працюють на всьому тому, що ми знаходимо біля контейнерів – це і зняті двері, це і викинуті з саду гілки. Зараз основним матеріалом є ялинки, які викидають після Нового року. Я думаю, що економія з енергозбереження – до 50 тисяч гривень. 300 тисяч гривень на півроку, за опалювальний період.  Це практично нормальне обладнання для снігоприбиральної техніки, – пояснив Валерій Кузьмич.

Уже п’ятий рік ялинки і сосни звозять до Луцького зоопарку. Майже всі його мешканці споживають цю корисну їжу, збагачену вітаміном С.

– Уже п’ятий рік ялинки і сосни звозять до Луцького зоопарку. Майже всі його мешканці споживають цю корисну їжу, збагачену вітаміном С, – каже директорка зоопарку Людмила Денисенко.   

– Для деяких тварин це є основний харч. Такий, який би вони мали в природі. Тому що тваринки їдять і кору дерев. Для деяких тварин це є їх укриття чи більш безпечна зона.  Для деяких тварин – це іграшка. Це такі як леви, тигри. Тваринам цікаво, тому вони жбурляють їх, граються по вольєрах. Найкраще сприймає це олень, тому що зараз він готується скидати свої роги.  І він зараз буцається з ялинками і має забаву, – повідомила Людмила Денисенко.

Ялинки та сосни використовуватимуть як їжу для тварин до квітня.

Telegram Channel