Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Британці будують радар для захисту від Росії

ТСН

Британці будують радар для захисту від Росії

Вартість установки складатиме близько 14,2 мільйонів доларів

У Великій Британії триває будівництво радіолокаційної установки для посиленого спостереження за цивільними та військовими літаками, що з порушеннями літають над королівством. Йдеться, зокрема, про російські військові судна.

Про це розповів начальник штабу Королівських військово-повітряних сил Стівен Хіллієр, передає «Інтерфакс», пише ТСН.

Велика Британія «завжди захищатиме небо від російської агресії».

Хіллієр вважає, що новий радар дозволить Британії поліпшити суверенний потенціал під час загострення військової активності Росії. Установка стоятиме на острові Унст в Шетландах. У 60-70 роках минулого століття острів виконував функцію радара раннього попередження на північному фланзі НАТО. В оборонному відомстві вважають, що настав час Британії виконувати цю функцію знову.

«Цей радар є життєво важливим для захисту Великої Британії, оскільки ми реагуємо на посилення глобальних загроз і зміцнюємо нашу здатність з ними справлятися», - сказав міністр оборони королівства Гевін Вільямсон.

Він додав, що Велика Британія «завжди захищатиме небо від російської агресії».

Вартість радару складе 14,2 мільйона доларів.

Нагадаємо, 15 січня у повітряному просторі НАТО літаки військово-повітряних сил Бельгії ВПС Бельгії перехопили російські бомбардувальники над Північним морем ВПС Бельгії перехопили російські бомбардувальники над Північним морем перехопили два російських бомбардувальники.

Telegram Channel