Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У Горохові відзначили заслужених учителів України

Волинь-нова

У Горохові відзначили заслужених учителів України

Горохівський район славиться педагогами, що підняли рівень не лише волинської, а й української освіти. За великі успіхи у справі навчання та виховання підростаючого покоління їм були присвоєні високі звання - «Заслужений учитель України» та «Заслужений працівник освіти України»

Усього цих держаних нагород у різні часи удостоїлися восьмеро педагогів Горохівщини. Це Ірина Алімова, Ганна Бабій, Іван Гришай, Катерина Мороз, Людмила Мудрак, Тамара Середа, Василь Фещак та Іліодор Харкевич.

Про цих світочів освіти райком профспілки на чолі із Євгенією Карп’як випустив книгу «Сіячі розумного, доброго, вічного…», презентація якої відбулася 25 січня у Горохові.

Про всіх них можна багато розповідати. Ірина Алімова, зокрема розробила власні методики початкової освіти. Ганна Бабій, будучи депутатом облради, будувала школи у районі, виконувала обов’язки секретаря комісії з народної освіти. Іван Гришай в Горохівській школі №1 першим в Україні ввів професійне навчання, згодом здобув ступінь кандидата наук, працював деканом в Івано-Франківському університеті. Катерина Мороз мала чимало переможців обласних та республіканських олімпіад. Людмила Мудрак багаторазово перемагала у педагогічних змаганнях, публікувалася у найпрестижніших фахових виданнях. Тамара Середа понад 20 років очолювала Горохівський районний відділ освіти, за неї освіта району зайняла перше місце в області, школи Горохівщини почали відвідувати і Президенти, і міністри освіти. Іліодор Харкевич настільки просто пояснював математику, що вмів знайти підхід до кожного учня і так його вихованці їздили і перемагали навіть всесоюзні олімпіади.

Про цих світочів освіти райком профспілки на чолі із Євгенією Карп’як випустив книгу «Сіячі розумного, доброго, вічного…», презентація якої відбулася 25 січня у Горохові. На урочистості, зокрема, виступили начальник відділу освіти Горохівської райдержадміністрації Віктор Білик, голова райкому профспілки Євгенія Карп’як, заслужені вчителі Ірина Алімова, Ганна Бабій, Людмила Мудрак і заслужений працівник освіти Тамара Середа, а також їх вдячні учні та колеги. Прекрасні пісні дарували всім учасники народного аматорського хору профспілок України «Освітянка».

До речі, за сприяння Горохівського райкому профспілки працівників освіти вже було видано чимало книг про відомих педагогів краю, їхню творчість та напрацювання. Як анонсувала голова профкому Євгенія Карп’як, незабаром знову планується видання альманаху про кращих освітян району.

Дмитро РУДКІВ

Telegram Channel