Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
 У Маневичах «азовці» та Національний корпус вшанували загиблого «Хому»

Район.Маневичі

У Маневичах «азовці» та Національний корпус вшанували загиблого «Хому»

Ветерани АЗОВу та активісти Національного Корпусу вшанували пам'ять Андрія Снітка «Хоми», якому 25 січня виповнилося би 22 роки

Азовці взяли участь у пам'ятному заході, що відбувся у маневицькій школі, яка носить ім'я Героя. Також відвідали сім'ю загиблого та поклали квіти до його могили, – пише Район.Маневичі. Нагадаємо, що «Хома» загинув 20 серпня у боях за місті Іловайськ накривши своїм тілом ворожу гранату. Народився Герой України в селі Гораймівка Маневицького району Волинської області. У віці 11 років хлопець залишився сиротою, після того виховувався у прийомній родині у Маневичах. З 2008 року навчався в загальноосвітню школу №1 селища міського типу Маневичі , яку закінчив у 2013 році та вступив до Інституту фізичної культури та здоров`я Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки міста Луцьк Волинської області.

 

 Під час зачистки будинків, група бійців, на чолі з Андрієм, потрапила у засідку, та майже відразу їм під ноги впала граната. Андрій, не роздумуючи ні хвилини, впав на гранату і тим самим врятував життя двом своїм побратимам, ціною власного життя.

З початком Революції Гідності, яка охопила всю країну, Андрій був активним її учасником. Та з початком бойових дій на сході України, він не зміг бути осторонь цих подій, пішов до військового комісаріату, щоб записатися добровільно до лав Збройних Сил України, але йому відмовили. Тоді він покинув навчання в університеті та поїхав до міста Києва, щоб записатися до складу добровольчого батальйону «Азов».

В травні 2014 року добровільно вступив до батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Азов» Головного управління Міністерства внутрішніх справ України. Під час служби в батальйоні «Азов» отримав позивний «Хома».

 

 Брав участь в антитерористичній операції на сході України.

На протязі липня – серпня 2014 року брав участь у звільнені міста Маріуполь Донецької області, де проявив сміливість та мужність у ході виконання бойових завдань.

20 серпня 2014 року підрозділ, до складу якого входив Андрій «Хома» Снітко, виконував бойове завдання по звільненню міста Іловайськ Донецької області від терористів. Під час зачистки будинків, група бійців, на чолі з Андрієм, потрапила у засідку, та майже відразу їм під ноги впала граната. Андрій, не роздумуючи ні хвилини, впав на гранату і тим самим врятував життя двом своїм побратимам, ціною власного життя.

24 серпня 2014 року похований на кладовищі селища Маневичі Волинської області.

Telegram Channel