Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Технології дозволять медикам бачити пацієнта наскрізь

ualberta

Технології дозволять медикам бачити пацієнта наскрізь

Система ProjectDR проектує зображення, отримані за допомогою МРТ і КТ на тіло людини

Нова технологія, представлена ​​командою з Альбертського університету (Канада), дозволяє використовувати в клінічній практиці можливості доповненої реальності. «Ми хотіли створити систему, яка показала б клініцистам внутрішню анатомію в контексті тіла», - розповів один з розробників ProjectDR Ієн Уоттс. Про це повідомляє портал Вокруг Света.

 Автори пояснюють: ProjectDR включає систему відстеження рухів з використанням інфрачервоних камер і маркерів на тілі пацієнта, а також проектор для відображення отриманих зображень

Технологія дозволяє стежити за тканинами й органами, коли людина знаходиться в русі. Автори пояснюють: ProjectDR включає систему відстеження рухів з використанням інфрачервоних камер і маркерів на тілі пацієнта, а також проектор для відображення отриманих зображень. Камери відстежують ці маркери, дозволяючи системі запам'ятати орієнтацію тіла, так що зображення, які проектуються на шкіру, можуть рухатися разом з пацієнтом. Найскладніше в даному випадку, за словами вчених, - правильно відстежити зображення і «накласти» його на тіло. Для цього використовувалося спеціально розроблене програмне забезпечення.

ProjectDR також може видавати сегментовані зображення, в залежності від того, що цікавить лікаря (наприклад, показати окремо легені або лише кровоносні судини). «Існує безліч додатків для цієї технології, в тому числі в галузі викладання, фізіотерапії, лапароскопічної хірургії та планування операцій», - зазначив Уоттс.

Telegram Channel