Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Прокуратура наполягає на покаранні школяра, який у Нововолинську «замінував» ялинку

Фото з сайту bug.org.ua.

Прокуратура наполягає на покаранні школяра, який у Нововолинську «замінував» ялинку

Нововолинський відділ Володимир-Волинської місцевої прокуратури затвердив клопотання до суду про застосування до учня 8 класу однієї зі шкіл міста примусових заходів виховного характеру

14-річний підліток увечері 28 грудня минулого року зателефонував на номер рятувальної служби «911» УДСНС у Волинській області та надав завідомо неправдиву інформацію про мінування центральної ялинки Нововолинська, що загрожувало загибеллю людей.

Таким чином він скоїв суспільно-небезпечне діяння, яке підпадає під ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 259 КК України.

14-річний підліток увечері 28 грудня минулого року зателефонував на номер рятувальної служби «911» УДСНС у Волинській області та надав завідомо неправдиву інформацію про мінування центральної ялинки Нововолинська.

Позаяк відповідальність за вчинення цього злочину настає з 16-річного віку, до неповнолітнього, який щиро розкаявся у скоєному, необхідно застосувати примусові заходи виховного характеру у виді застереження та передачі під нагляд батьку до досягнення повноліття задля забезпечення постійного контролю за сином, - вважають правоохоронці.

Наталка МУРАХЕВИЧ, прес-секретар прокурора Волині.

Telegram Channel